Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Csapó és Gellért nem békül

Gellért Ákos viszontvádra készül Csapó Balázs ellen. Csapó, a városi érdekvédelmi megbízott lapunk egy tavalyi cikke miatt feljelentette Gellért Ákost, az ismert szegedi üzletembert, akit rágalmazással vádol. A tegnapi tárgyaláson a felek nem békültek, sőt a tárgyalás végén tovább sértegették egymást.
Nem vezetett eredményre a békítő tárgyalás abban a rágalmazási perben, amit Csapó Balázs városi lakossági érdekvédelmi megbízott keresetére tárgyalt tegnap a Szegedi Városi Bíróság.

Lapunk tavaly szeptember 21-i számában Csapó Balázs azt állította Gellért Ákosról, a Gellért és Fiai Consulting Kft. ügyvezetőjéről, hogy a tulajdonában lévő Hangár Expó rendezvényeit reklámozó plakátokat szabálytalanul helyeztette ki, az önkormányzatnak pedig nem fizetett a közterület igénybevételéért. A szegedi üzletember másnapi lapszámunkban felháborodottan visszautasította Csapó állításait, és hazugsággal vádolta meg az érdekvédelmi megbízottat. Csapó erre rágalmazás miatt beperelte Gellértet.

A bírósági ügy fontos részévé vált annak tisztázása, Csapó mikor olvasta el lapunkban Gellért Ákos állításait. Ettől számítják azt a harminc napot, amely rendelkezésére állt az eljárás kezdeményezésére. A tegnapi meghallgatáson Gellért Ákos kétségbe vonta Csapó Balázs vádindítványának hatályosságát, emiatt pedig kérte a bíróságot az eljárás megszüntetésére.

Gellért Rákos Tibor fideszes országgyűlési képviselő állítására hivatkozva azt állította: az ombudsman már a megjelenés napján értesült a cikk tartalmáról. Csapó szerint az csak szeptember 25-én jutott a tudomására. Mivel az indítványt október 24-én küldték el, így Gellért szerint lekésték a jogérvényesítés határidejét.

A városi ombudsman Gellért állításra reagálva elmondta: Budapestre utazott az ominózus cikk megjelenésének napján, így – pontosítva korábbi megfogalmazását – nem érdemben értesült a cikk tartalmáról és Gellért állításairól. Minderre Gellért – mintegy magának – megjegyezte, hogy Csapó újra hazudik. Miután a tárgyalást elnapolták, a felek a teremben néhány sértést még egymás fejéhez vágtak, mielőtt távoztak volna.

Az ügy folytatódik, ugyanis az érdekvédelmi megbízott a szerinte becsületsértő kijelentések miatt fenntartja a feljelentését. Információink szerint Gellért Ákos viszontváddal kíván élni, és becsületsértés miatt beperli Csapót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átvilágítják a kórházat

A rendelőintézet után a szegedi kórházat is átvilágítják. László Gábort, a szakrendelő volt… Tovább olvasom