Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Csapó és Hódi folytatja a bíróságon

Szeged - A bíróságon folytatódott kedden a Hódi Lajos–Csapó Balázs-ügy. A Szegedi Testamentum Kft. igazgatója becsületsértés miatt perelte be a Szegedért Egyesület önkormányzati képviselőjét.
Komikus eseményektől sem volt mentes a Hódi LajosCsapó Balázs-ügy újabb fejezete tegnap a városi bíróságon. A Szegedi Testamentum Kft. igazgatója becsületsértés miatt perelte be a Szegedért Egyesület önkormányzati képviselőjét.

Lapunk többször foglalkozott az üggyel: Csapó még az önkormányzat lakossági érdekvédelmi megbízottjaként 2004-ben és 2005-ben vizsgálta a temetkezési vállalat gazdasági működését, és úgy találta, a cégvezető nem a jó gazda gondosságával irányítja a kft.-t. Később – mivel úgy érezte, hogy a városvezetés nem megfelelően foglalkozott a megállapításaival – Csapó feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A városi ügyészség végül nem rendelt el nyomozást, de a feljelentés szövegét megkapták Szeged képviselői, és Csapó feltette azt a Szegedért Egyesület honlapjára is.

Hódi Lajos és Csapó Balázs. Az igazgató becsületsértésért perli a képviselőt.
Fotó: Miskolczi Róbert

A keddi tárgyaláson a bíró, Ila Tóthné Vörös Erika sokáig azt próbálta kideríteni, mit is sérelmez Hódi és ügyvédje. A jogi képviselő hosszú percekig nem tudott válaszolni a kérdésre: a büntető törvénykönyv melyik paragrafusa alapján vádolják Csapót. Többszörös szemüvegcsere – még az ügyfeléét is kölcsön kérte – és a Btk. hosszas lapozgatása után mégis megtalálta a keresett jogszabályt, és a tárgyalás kezdete után körülbelül egy órával elhangzott: nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés a vád.

– Tényadatokat hoztam nyilvánosságra hivatalos személyként – reagált Csapó, aki kijelentette: nem érzi magát bűnösnek. A képviselő egyébként többször megpróbált részletekbe menni, de erre a bíróság tegnap nem volt vevő. A bíró inkább azt szerette volna tudni, Csapó miért és mikor tette fel a feljelentést az egyesület honlapjára, de nem kapott egyértelmű választ.

Vörös Erika végül elnapolta a tárgyalást arra hivatkozva, hogy nem kapta meg a felperestől az ügy fontos iratait, így nem tudott megfelelően felkészülni. A tárgyalás végére egy tanú is megérkezett, de rá ezúttal nem volt szükség.

Olvasóink írták

  • 3. Feri 2008. január 23. 19:55
    „Kit érdekel ez a két bohóc?”
  • 2. másik vélemény 2008. január 23. 15:37
    „Máskor elmondják hogy ki az ügyvéd - bezzeg amikor bakiznak vagy veszítenek - mint Ábrahám László is olykor-sokszor - akkor nagy a csend. :D”
  • 1. madártej 2008. január 23. 12:02
    „lökött ez a 2 fickó, nem kicsit, nagyon. Hódit meg el kéne már nyugdíjba küldeni a viselt dolgai miatt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bejelentkezett a városi ügyészség a Bartókra

Szeged - Hivatalosan is bejelentkezett a városvezetésnél a Bartók Béla Művelődési Központ épületére a Szegedi Városi Ügyészség. Tovább olvasom