Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Csapó lecsapott Hódira

Csapó Balázs, az önkormányzat alkalmazottja följelentette Hódi Lajost, egy önkormányzati cég vezetőjét. Csapó szerint a város temetkezési cégénél sikkasztás, hűtlen kezelés, adócsalás gyanúja merülhet fel. Hódi cáfolja a vádakat, Solymos László alpolgármester szerint Csapó notórius vádaskodó, az ügyészség még nem döntött, hogy nyomoznak-e az ügyben.
Csapó Balázs gyanakszik. Fotó: Schmidt Andrea
Sajtótájékoztatón ismertette tegnap vizsgálódásainak eredményét Csapó Balázs. Az ismert szegedi vállalkozó az önkormányzatnál mint lakossági érdekvédelmi megbízott dolgozik. A polgármester megbízólevelének birtokában szakértőkkel vonult ki a Szegedi Testamentum Temetkezési Kft.-hez, átvizsgálta a cég gazdálkodására vonatkozó adatokat és úgy döntött: feljelentést tesz. Kilencoldalas levelét eljuttatta a városi ügyészségre, de egyelőre nem tudni, elrendelnek-e nyomozást az ügyben.

Csapó sikkasztás, adócsalás, hűtlen kezelés gyanúját veti fel. Feljelentésében szerepel, hogy a cég magánjellegűnek tűnő külföldi utakat számolt el Thaiföldre, Belgiumba, Németországba, ez a helyzet a belföldi – például balatoni – utak esetében is.

Kifogásol bizonyos eszközvásárlásokat. Vitatja a milliós reklám- és tanácsadói szerződéseket, a drága reklámáru-beszerzéseket. A cég vett egy kenut is – egy dolgozó lányának. Hiányolja a szegedi éttermi számlák mellől a megvendégeltek listáját. Azt állítja, feltűnően gyakran selejteztek „összetöréssel" tárgyi eszközöket. Így fűnyírók, tévék, videók kerültek ki a cég leltárából.

Cáfol az igazgató

Hódi Lajos, a temetkezési társaság igazgatója tegnap cáfolta Csapó fölvetéseit. Szerinte a szakmai utak valóban szakmai célt szolgáltak, a tárgyieszköz-beszerzések szükségesek, szabályosak voltak. A kenut sportszerződés keretében vették. A selejtezéseket szabályosan, bizottság hajtotta végre. A „nullára írt" eszközöket összetörték, nehogy valaki elvigye őket a kukából. A cég működésében a felügyelőbizottság sem talált hibát – hangsúlyozta.

Kérdéseinkre Solymos László alpolgármester nem válaszolt, az ügyről a következőket mondta: „Csapó Balázs több mint egy évtizedes közéleti szereplése folyamatos vádaskodásokról szólt és szól. Amikor 2002-ben Botka László polgármester ellen jelöltként indult, majd – a Szegedért Egyesülettől egyedüliként, kompenzációs listán – bejutott a közgyűlésbe, akkor azt kérte, hogy olyan megbízatást kaphasson, amellyel konkrét betekintést nyerhet a város és cégeinek működésébe. A városvezetés megnyugvással veszi tudomásul, hogy közel három év folyamatos kutakodása után csak jelentéktelen és mondvacsinált műbalhét tud csinálni. Az elmúlt években mind közéleti szereplőként, mind köztisztviselőként bebizonyította, hogy alkalmatlan feladatainak ellátására. Ezért a városvezetés büntetésül az őszi önkormányzati választásokig pozíciójában hagyja, hogy mindenki láthassa, mennyire alkalmatlan. Reméljük, ezzel elérjük, hogy az önkormányzati választásokon egyetlen jóérzésű szegedi sem szavaz Csapó Balázsra és az általa képviselt egyesületre."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kika is jönne Szegedre

Bevásárlóközpontot terveznek Szegeden, a Szabadkai út és Móravárosi körút kereszteződésében. Lapunk… Tovább olvasom