Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Csapó negyven kérdése a közgyűlésre

A pénteki közgyűlésen negyven kérdésre vár választ Csapó Balázs önkormányzati képviselő Botka László polgármestertől. A szervezeti és működési szabályzat szerint három perce lesz, hogy kérdéseit elmondja.
Öt nappal a pénteki közgyűlés előtt negyven kérdést nyújtott be írásban Csapó Balázs szegedi önkormányzati képviselő Botka László polgármesternek. Az interpellációk, kérdések elmondására összesen három perc áll a rendelkezésére. A Szegedért Egyesület elnöke éppen emiatt él a lehetőséggel, és a címzettel, azaz a polgármesterrel mondatja el a válaszok mellett a kérdéseket is.

Csapó visszautasította azt a feltételezést, hogy a kérdéscsomaggal az időhúzás vagy a botránykeltés lenne a célja. A képviselő azt mondta, ő csak arra szeretne egyértelmű választ kapni, hogy jogszerűen működik-e a hivatal, illetve a tisztségviselők, a polgármester, az alpolgármesterek, a jegyző, az irodavezetők és a különböző bizottságok a szervezeti és működési szabályzatnak és az önkormányzati törvénynek megfelelően végzik-e munkájukat.

– Természetesen abban bízom, hogy érdemi válaszokat kapok – nyilatkozta lapunknak a civil szervezet elnöke.

Csapó Balázs az elmúlt napokban részt vett négy bizottság ülésén is. Azt akarta elérni, hogy amikor a testületek az egyes önkormányzati cégek vezetőinek prémiumkifizetését tárgyalják, vegyék figyelembe az általa érdekvédelmi megbízottként elvégzett vizsgálatok megállapításait. A jogi, ügyrendi, közbiztonsági, a pénzügyi, a városüzemeltetési, környezetvédelmi, víz és csatorna, valamint a városrendezési, tulajdonosi és lakásügyi bizottság azonban elutasította a független képviselő indítványát.

A Szegedért Egyesület elnöke megismételte, amiről korábban már többször is beszélt, azaz: az önkormányzati cégek felénél elvégzett vizsgálatai súlyos szabálytalanságokat tártak fel, egy esetben rendőrségi eljárás is folyik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetős lesz a rakpart is

Huszonöt százalékkal emelik a parkolási jegyek és bérletek árát, este hatig kitolják a díjfizetési… Tovább olvasom