Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Csatorna próbája az eső

Nem állták ki a próbát a szegedi Dózsa György utca aszfaltjába épített új csatornák. A Szegedi Vízmű Rt. tegnap elhárította a hibát, az építő Hódút Kft. elismerte a mulasztást.
Az éjszakai esők után tegnap rengeteg víz gyűlt össze a Dózsa György utcán Fotó: Schmidt Andrea
Elképedtek a Dózsa György utcában járók tegnap reggel. Nem lehetett közlekedni a járdákon és hosszas kerülgetés után lehetett megközelíteni a buszmegállókat. A falakat és a járókelőket embermagasságban lecsapták a tócsákba gázoló járművek. Az írószerboltban megrökönyödve vágtak egymás szavába az asszonyok: ilyet még nem láttak! A szépségszalonban hasonlóképpen vélekedtek. Annyira mély tócsák borították a környéket az éjszakai esőzés után, hogy messzire kellett kerülniük a dolgozóknak és a vendégeknek, ha nem akarták úszva megközelíteni az üzleteket.

– Ellenőriztük az újraaszfaltozott utcarészeket a Novoteltől a Belvárosi híd lábáig. A Dózsa György utcai lefolyóknál szinte mindenhol aszfaltdarabokat találtunk. Az útépítő megbízásából a csatornákat
A vízmű hibaelhárítói takarították ki az aszfaltot a csatornákból Fotó: Miskolczi Róbert
kitisztítjuk – tájékoztatott a bejárás eredményéről Maróti Tibor, a Szegedi Vízmű Rt. víz- és csatornahálózati üzemvezetője. A belvárosban felújított szakaszokat egyébként még nem vették át hivatalosan a kivitelezőtől. A műszaki átadás során újra ellenőrzik az egész területet.

– Valóban hibáztunk. Álljuk a hibaelhárítás költségeit – ismerte el a kivitelező cég területi vezetője. Slyuch György kiemelte, az aszfaltozás előtt már kértek csatornatisztítást. A burkolat bontáskor és az új aszfaltszőnyeg készítése idején fémlemezzel kell letakarniuk a munkásoknak a csatornanyílásokat. Ez a mozzanat maradhatott el, és emiatt kellett fél lábszárig gázolni a tócsákban a Dózsa György utcai kereszteződésekben és a trolimegállókban.

Megszenvedték az esőt a lakók és a kórházlátogatók a szegedi Lendvai utcában is. A parkolóban állt a víz, a II. kórházba tartó látogatók itt is bokáig érő vízben gázoltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földön a bizalmas iratok

László Gábor önkormányzati biztos szerint betörtek az irodájába és a földre hajigálták a bizalmas… Tovább olvasom