Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 5°C Még több cikk.

Csatornavita

Bírósághoz és ügyészséghez fordul a Fidesz, mert nem hozzák nyilvánosságra a szegedi csatornázás szerződéseit. Az építők vezetője és a politikusok vitába keveredtek a vízmű székházánál.
Az üvegzsebtörvény értelmében a közpénzből készülő beruházásokról nem tagadhatják meg a cégek a tájékoztatást, mert azok nem minősülnek üzleti titoknak – hangsúlyozta tegnap Kalmár Ferenc és Tárkány István. A Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője, országgyűlési képviselőjelöltje, valamint a Fidesz országos választmányának tagja tegnap a szegedi vízmű előtt tartott sajtótájékoztatót. A helyszínt azért választották – mondták –, mert a csatornát üzemeltetésre átvevő Szegedi Vízmű vezetőinek figyelmét akarják felhívni: csak jó minőségű teljesítést fogadjanak el. Kalmár attól tart, hogy az üzemeltetés során előbukkanó hibák miatt a vízmű költségei megnőnek, emiatt díjemelést kér majd.

Szerinte eddig csak a hálózat felét adták át, pedig őszre be kell fejezni az építést. Tárkány István elmondta: kérték a beruházással kapcsolatos szerződések nyilvánosságra hozatalát. Nem történt meg, ezért – az üvegzsebtörvényre hivatkozva – a Csongrád Megyei Főügyészséghez és a Fővárosi Bírósághoz fordulnak.

A beszélgetésbe bekapcsolódott a kivitelező konzorciumot vezető Hídépítő Zrt. szegedi létesítményvezetője. Csepregi András azt mondta, megválaszolták a Fidesz korábbi kérdéseit. A Fidesz politikusai replikáztak: az alvállalkozói szerződéseket is látni akarják. Elhangzott az is, hogy a kivitelezők méterenként negyvenezer forintért vállalták a munkát, de van olyan alvállalkozó, aki nyolcezer forintért dolgozik. – Ez a két szám nem összevethető – mondta Csepregi. Az alvállalkozók ennél többért dolgoznak, és az is csak a munkadíj. A projekt előrehaladása – állította a Hídépítő munkatársa – csak kismértékben marad el az előzetes tervektől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bizonytalanok nyomában

A pártok óriási harcot folytatnak a bizonytalan szavazók voksaiért, mert tudják, rajtuk múlik, ki… Tovább olvasom