Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Csendes ünnepre készülnek

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon tegnap estig összesen huszonkilenc március 15-i ünneppel kapcsolatos rendezvényt jelentettek be. A rendőrség méltóságteljes megemlékezésben bízik. A korábbi kormányellenes tüntetések szervezői nem jelentettek be demonstrációt.
– Nincs információink arról, hogy Csongrád megyében bárki, bármilyen meggondolásból megzavarná a március 15-i ünnepségek lebonyolítását – mondta tegnap Németh Károly ezredes a rendőrség ünnepnapi feladatairól szóló sajtótájékoztatón. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója hozzátette, meggyőződése, hogy mindenhol méltóságteljesen zajlanak le a megemlékezések. – Ez persze nem jelenti azt, hogy különböző lehetőségeket ne vennénk számításba. Maximálisan felkészültünk, de szeretnénk észrevétlenek maradni. Bízunk abban, hogy az ünneplés nem a rendőrségről fog szólni – fogalmazott az ezredes.

Megyeszerte huszonkilenc március 15-i ünneppel kapcsolatos rendezvényt jelentettek be – Szegeden ma egy, holnap négy, csütörtökön nyolc ilyen jellegű esemény lesz. A közterület-foglalást önkormányzatok, civil szervezetek és magánszemélyek kezdeményezték.

A fővárosi ünnepségekről az ezredes elmondta: a CSMRFK-nál arra készülnek, amennyiben szükség van rá, innen is mennek majd rendőrök Budapestre. – Hogy mikor és mekkora létszámmal, azt az aktuális helyzet dönti el – jelentette ki.

A közterületen tartandó rendezvényt, demonstrációt legkésőbb annak kezdete előtt 72 órával kell bejelenteni az illetékes rendőrkapitányságon.

A megyei bejelentett rendezvények mindegyikét – a legtöbb a szegedi Klauzál téren lesz – tudomásul vette a rendőrség. – Az elmúlt időszakban Szegeden heti rendszerességgel tartottak demonstrációkat. Akik ezeket korábban bejelentették, most nem jelezték, hogy demonstrálni szándékoznának – közölte az ezredes.

A március 15-i szegedi megemlékezések sorát ma délelőtt 10 óra 30-kor a Magyar Kommunista Munkáspárt Klauzál téri, koszorúzással egybekötött rendezvénye nyitja meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két héten belül kezdődik a kullancsirtás Szegeden

Az enyhe tél miatt a megszokottnál hamarabb és nagyobb számban támadnak a kullancsok Szegeden. A… Tovább olvasom