Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Csendesen telt a karácsony - szerencsére

Csongrád megye - Nem akadt sok munkájuk a rendőröknek és a tűzoltóknak a karácsonyi ünnepek alatt Csongrád megyében. Nyugodt volt az élet a röszkei határátkelőn is. Szegeden még az éttermek közül sem mind nyitott ki kedden és szerdán; a kisebb boltokba csak a legszükségesebbért ugrottak be az emberek.
Szinte teljesen megállt az élet Szegeden a karácsonyi ünnepek alatt: december 25-én és december 26-án még az éttermek közül sem mindegyik nyitott ki. A saját vállalkozásban működtetett kisboltok előtt több helyen hosszabb sorokat láttunk, de az emberek többsége csak egy-két, az ünnepi menühöz nélkülözhetetlen, ám éppen elfogyott áruért szaladt le az üzletbe.

A karácsonyi ünnepek alatt nem sokszor kellett az ügyeletes tűzoltóknak szerelésükhöz nyúlni. Jutott idő a karbantartásra. Fotó: Karnok Csaba
A karácsonyi ünnepek alatt nem sokszor kellett az ügyeletes tűzoltóknak szerelésükhöz nyúlni. Jutott idő a karbantartásra. Fotók: Karnok Csaba


Voltak azonban olyanok, akik nem maguk dönthették el, hogy dolgoznak-e az ünnepek alatt: a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársainak karácsonykor is a helyükön kellett lenniük. Az ünnep mégsem telt nagy rohanással. A katasztrófavédelem munkájára december 24-én például egyáltalán nem volt szükség. December 25-én mindössze egy Csongrádon szabálytalanul kivágott fa okozott gondot: a fa rádőlt a Klapka utca úttestére, amelyet végül a helyi tűzoltók távolítottak el.

Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint az elmúlt évek egyik legnyugodtabb karácsonyán vannak túl a helyi tűzoltók. Az alezredes szerint ez a karácsony előtti kampányuknak és az emberek figyelmességének egyaránt köszönhető. Igaz – jegyezte meg a szakember –, a legtöbb karácsonyfatűzhöz a karácsony utántól vízkeresztig tartó időszakban riasztják őket: a fenyőágak ekkora már eléggé kiszáradnak ahhoz, hogy könnyen lángra lobbanjanak.

Csendélet a röszkei határállomáson. A vendégmunkások miatt a  korábbi években  jellemző  többórás várakozás idén elmaradt.
Csendélet a röszkei határállomáson. A vendégmunkások miatt a korábbi években jellemző többórás várakozás idén elmaradt.

Dolgoztak a rendőrök a röszkei határátkelőnél is, de a hétvégihez hasonló – amikor a szabadságra Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások tömegesen jelentkeznek kilépésre az országból – többórás várakozás nem alakult ki a határon. Hódmezővásárhelyen az egyenruhások egy nagyáruház parkolójában a földön összekuporodott hajléktalannak segítettek hétfőn: a férfi erősen ittas volt, és vacogott a hideg miatt. Mivel a kihűlés fenyegette, a rendőrök mentőt hívtak hozzá, akik kórházba szállították.

Olvasóink írták

  • 2. repatorta 2012. december 27. 12:00
    „Éppen gondoltam is, hogy megnézem a cikkben, mi volt az az éktelen szirénázás 25-én hajnalban a Bertalan hídnál... először a Rend őreit hallottam, aztán megszólalt a Mentő is... de hát ez lehet, hogy csak az én agyszüleményem volt, holmi karácsonyi lázálom... :P”
  • 1. bubuka76 2012. december 27. 06:51
    „A Mentők viszont dolgoztak, de ugye az kit érdekel? Talán meg kellett volna kérdezni őket is kedves újságíró, igaz ők csak életeket mentenek...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többe kerül az ˝asztal˝, drágulhat a zöldség a gyümölcs

Jelentősen megemeli a Mars téri asztalbérleti díjakat a Szegedi Vásár és Piac Kft. január 1-jétől. Tovább olvasom