Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Csengele a legszegényebb település a megyében

Csengele - Szeged a leggazdagabb, Csengele a legszegényebb Csongrád megyei település – derült ki a CID Cég-Info Kft. tavaly végzett, most nyilvánosságra került adatsorából, amelyben 3174 magyar település egy főre eső nettó havi jövedelmét számolták ki.
A Fejér megyei Felcsút volt tavaly a leggazdagabb magyarországi település az egy főre jutó havi jövedelem alapján – 171 ezer 92 forinttal. A rangsor utolsó helyén a Somogy megyei Pálmajor állt: az egy főre jutó havi jövedelem mindössze 32 ezer 925 forint volt. A rangsort a CID Cég-Info Kft. állította össze, amely 1998 óta évenként kiadja a marketingcélra készített, de tényadatokra épülő jövedelem- és fogyasztóindex adatait.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a szerdai Délmagyarországban és Délvilágban!

Olvasóink írták

 • 15. csengele 2010. június 10. 23:32
  „LaczkóFerenc! Utána kellene nézni a dolgoknak! A felmérést végző budapesti cég valóban nem járhatott Magyarország mind a 3000 településén, hanem a rendelkezésre álló adatok alapján állította fel a sorrendet. Valószínűleg a felmérést végzőknek fogalmuk sincs arról, hogy Csengele egyáltalán hol van, akkor meg miért hamisítanák a statisztikát. Az kétségtelen, hogy van néhány kimondottan jó módú ember Csengelén, viszont sok olyan is, aki azt mondja a gyógyszerésznek, hogy csak a felét kéri a felírt orvosságnak, mert nem tudja a többit kifizetni. Az meg, hogy szilárd burkolaton közlekedhetnek, az egy jó dolog, de attól még nem lesz több jövedelme az embernek. Bizony, bizony a polgármester is közéleti szereplő, így minden ügye a nyilvánosságra tartozik, még ha az nem is olyan szép. Senki sem botránkozott meg a pesti polgármesterek bűnügyeinél, pedig azoknál még be sem fejeződött a nyomozás, nem hogy vádemelés lett volna.”
 • 14. LaczkóFerenc 2010. június 10. 10:41
  „Elcsodálkoztam amikor olvastam, hogy Csengele a legszegényebb település! Mindjárt emlékeztem arra a mondásra,hogy "csak annak a statisztikának hiszek, amelyiket én hamisitottam". Aki e felmérést csinálta egyáltalán ismeri Csengelét? Járt már Békés, Bihar vagy Szabolcs megyében?
  A szegénység nem szégyen csak kellemetlen, de ez a csengeleieket nagyon nem zavarja, mert aki ismeri a falut az tudja, hogy nem igaz az állitás. Ahhoz viszont jó, hogy lejárassák a lakosságot mint aki nem dolgozna, vagy nem akarna dolgozni. Nem elég, hogy a Polgármestert lejáratják - meggyöződésem, hogy ártatlan -, "megverem a Pásztort és elszélednek juhai", - még el sem itélték s már nyilvános a neve? Mi lesz akkor ha felmentik, akkor is ennyit foglalkozik a Délmagyar személyével?
  Visszatérve a szegénységre: Csengelének minden belterületi utja szilárd burkolatu - hány község van az országban, aki ezzel dicskedhet?
  Sajnos ez a taktika az elmúlt évek "terméke"! Nem kellene meg szabadulni tőle, abba hagyni!?”
 • 13. csengele 2010. június 09. 22:19
  „olvasok02! Csengele nagyon szép falu, ezért a Délmagyar ne foglalkozzon a települést érintő kellemetlen témákkal! Így van?”
 • 12. allwin 2010. június 09. 15:28
  „Hát kurva sok szegény van ám ott, a sok őstermelő mellett, ami egyébként egy szinte 100%-ban mezőgazdaságból élő faluban nem meglepő. De segélyért is igen kevesen folyamodnak ám, elmennek dolgozni a földekre.”
 • 11. szilléri 2010. június 09. 10:25
  „Nem is fizették ki a csatorna tervezési díjat !
  Persze ez a Szevire is vonatkozik !- csak hát Pusztulj és Baranya milliárdos !”
 • 10. kelkaposzta 2010. június 09. 10:19
  „Ha ha nevetnem kell nézetek már szét tele van gazdag burzsujjal aki adót sosem fizet mert ők "HŐSTERMELŐK"”
 • 9. olvasok02 2010. június 09. 09:47
  „Nagyon tettszik a mi falunk (Csengele) a Délmagyarország szerkesztőségének, pedig találhatna már másik falut is magának és hagyna bennünket nyugodtan élni. Egyébként Csengele nagyon szép falu, sajnálom, hogy nem erről ír az újság. Tiszta és rendezett, folyamatos beruházások teszik a környék legszebb falujává. Igen , tényleg sokan mezőgazdaságból élünk, de kemény munkával. A jelen adózási szabályokat betartva, ami a statisztikában nem SZJA bevételt növel.”
 • 8. xrxtq 2010. június 08. 23:32
  „Kicsit azért elgondolkozhatnátok ám! Megkerestek a munkahelyen X pénzt, azt mindig megkeresitek. Nem aggódtok az miatt, hogy épp most mennyit esik az eső. Nem vagytok kint a földeken vasárnap, meg május elsején is. Hidd el fizetnek ők eleget!”
 • 7. TrombiFrédi 2010. június 08. 20:52
  „Szeged-Csengele fantasztikus összehasonlítás! Talán Szeged "gazdagságát"ennél versenyképesebb mezőnyben kellene nézni, ill. mérni!?”
 • 6. avant 2010. június 08. 20:49
  „Akkor már sejthetjük a polgármester cselekményének kiváltó okát ... :))))”
 • 5. pityesz76 2010. június 08. 20:48
  „de rosszmájuak vagytok
  a mezőgazdasági termelésre más szabályok vonatkoznak perse hogyha te a panelba megkerese egy százast az neki picivel többe van :)”
 • 4. SP 2010. június 08. 20:40
  „Akkor új minősítésben, ezek szerint a "legügyesebb".”
 • 3. CID 2010. június 08. 20:05
  „Mondjuk, én is kíváncsi lennék a sok agrárszakmunkás valós vagyonára, és jövedelmére. Nem mintha nem bíznék, mindennapi betevőnk megtermelőinek becsületességében :)”
 • 2. CID 2010. június 08. 20:01
  „Hihi :)”
 • 1. Robee 2010. június 08. 19:52
  „Mindenki parasztizál és senki nem vall be semmi jövedelmet így kőnyű. Az adó pedig elmarad.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás Szegedért néven új civil szervezet alakult

Összefogás Szegedért Egyesület néven 16 szegedi értelmiségi, egyetemi oktató, művész és vállalkozó alapított civilszervezetet. Tovább olvasom