Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Csengele nem felejti Krisztiánt

Csengele - Feltűnő síremléket állítottak Pál Krisztián halála után a Csengelére vezető út mellett a barátok, ismerősök. A fiú 19 évesen, idén nyáron vesztette életét. Az anya és a nagymama két órát gyalogol hetente többször a baleset helyszínére.
Három fejfa, harminc mécses, legalább ennyi csokor és koszorú, apró ajándékok – sapka, kicsi angyal, játék motor – őrzik Pál Krisztián emlékét a Csengelére vezető út mellett. A síremléken a fiú fotója is látható: egy Suzukin ül, szőke, és nagyon fiatal. Krisztián 19 éves korában balesetben halt meg idén nyáron. A falu nem felejtette el. A tragédia helyszínén, az úton szabályos kör – a motorosok Mad Max-körnek hívják, a hátsó kerék gumija hagyja, amikor behúzott fékkel, a járművet „körzőnek" használva pörögnek. A barátok tiszteletadása Krisztián előtt.

Már nem nyomoznak

A Kisteleki Rendőrkapitányság közúti baleset okozásának megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Megállapították, hogy a balesetért a motorkerékpár vezetőjét terheli a felelősség, nem műszaki hiba következménye. Tekintettel arra, hogy a felelős a balesetben elhunyt, a nyomozást a rendőrség megszüntette.

Június 7-én, nem sokkal éjfél után történt a baleset. Krisztián Csengeléről ment haza, egy faluhoz közeli tanyára MZ-jén. Mögötte ült 23 éves barátja, István. Az úttest vizes volt, a falubeliek egy része azt állítja, Krisztián ivott is. Volt, aki azt mondta, nem volt jogosítványa, de értett a motorhoz. A fiúk már elhagyták a falut, amikor megcsúszott alattuk a motor, és egy fának ütköztek. István lerepült a gépről, majd át két fa között. Súlyosan megsérült, de életben maradt. Krisztián viszont a fának csapódott, és azonnal meghalt.

Nem kell sokat kérdezősködnünk, és útba igazítanak a fiú családjához. Édesanyját és bátyját nem találjuk otthon, de az anya élettársát igen.

– Mindenki nagyon szerette. Sajnos nem hallgatott rám, pedig mondtam, hogy nincs tökéletes állapotban a motor – meséli a férfi. Azt szeretnénk tudni, ki és miért állította a fejfákat, ki látogatja a tragédia színhelyét. Krisztián édesanyja és nagymamája biztosan. Hetente többször is – mondja az élettárs, és megmutatja, melyik tanyán találjuk a nagymamát.

Molnár Antalné Marika egy órát gyalogol a csengelei útig és egyet vissza, két-három naponta. Azt mondja, a zarándokút segít abban, hogy feldolgozza a tragédiát. A fejfát nem a családtagok, hanem a fiú barátai, ismerősei állították. A búcsúztatást is itt, az út mellett tartották. A Krisztián hamvait tartalmazó urnát egyébként otthon őrzi a család.

Marika néni elérzékenyül, amikor Krisztiánról kérdezzük. Jó gyerek volt – mondja. A síremlékre a fiú fotója alá ezt vésették: „Tiéd a csend, a nyugalom, miénk a könny, a fájdalom".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bodó Imre lehet Kispál Ferenc utódja

Szeged - Bodó Imrét, Tiszasziget polgármesterét jelölte az országgyűlés Fidesz-frakciójába a Magosz… Tovább olvasom