Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Cserbenhagyta rajongóit D´ Agostino

Szeged - Több millió forintos gázsi fejében két óra helyett mindössze 48 percet zenélt Szegeden Gigi D'Agostino. Az olasz sztár DJ megsértődött, de hogy min, azt nemhogy a szervezők, még a saját menedzsmentje sem tudja. Nem találkozott azokkal a rajongóival sem, akiknek megígérte, és akik többen ezért jöttek külföldről Szegedre.
A Deja Vu Fesztivál egyik legjobban várt koncertje volt Gigi D\'Agostino fellépése. Az olasz DJ megtöltötte a Postás-sportpálya színpada előtti teret, amelyre a rendezvény során egyedül Thomas Anders volt még képes. A több ezer embernek azonban csalódnia kellett: a beígért két óra helyett mindössze 48 percet játszott.

– Fogalmunk sincs, mi történt – mondta el megkeresésünkre Boros Gyula főszervező.

– Mindent a kérésének megfelelően készítettünk elő, ő mégis panaszkodott valamire, majd sértődötten levonult a színpadról.

A világhírű lemezlovas stábja szombat este fél 6-ra ért Szegedre. – Megállapították, hogy minden, amit kértek, megvan, minden működőképes. A fellépés előtt szintén leellenőrizték, akkor is mindent rendben találtak. Ezen azt értjük, hogy még a 124 centisnek kért diszkós pult is 124 centis volt – mesélte Boros Gyula. – Aztán Gigi felment a színpadra, majd elkezdett mutogatni. Bár egy szót sem volt hajlandó szólni, úgy értelmeztük, az a baja, hogy szerinte kifelé nem szól jól a zene. Nem mondta, mindezt miből gondolja, és mit szeretne, mit tegyünk.

Keveset mutatott magából a szegedi fesztiválon az olasz lemezlovas. Fotó: Karnok Csaba
Keveset mutatott magából a szegedi fesztiválon az olasz lemezlovas.
Fotó: Karnok Csaba

A közönség a vélt technikai zűrből semmit nem érzékelt, a kiosztott világító fényekkel csápolva lelkesen bulizott. Egészen 48 percig, amikor a sztár egy szó nélkül levonult a színpadról. Mivel a legnagyobb slágerek többsége addig még el sem hangzott, mindenki várta a folytatást. Ám a kitartó skandálás ellenére is csupán a támogatók reklámjai tűntek fel a színpadi kijelzőn, Gigi már nem jött vissza.

A Kozmix kárpótolta
a rajongókat


Másfél órával az olasz sztár előtt lépett fel a Kozmix. Hozsó és Lala szintén ott volt még Gigi fellépésén, és miután kiürült a színpad, hirtelen döntést hoztak. – Félbe kellett hagyjuk a bulinkat, mert az egyik külföldi sztár ragaszkodott a koncertidejéhez és csúszás volt a programban. Hiányérzettel fejeztük be, de adódott ez a lehetőség – magyarázta Lányi Lala, hogy félórás koncertjükre miért húztak rá később még egy órát, ráadásul teljesen ingyen. Hozzátette: soha nem léptek fel még kétszer egymás után, de szombaton úgy érezték, oda kell tenniük magukat. Azt, hogy ezzel megmentettek egy bulit, csak utóbb tudták meg. Gesztusukat pedig meg is hálálták a fesztiválozók, hiszen a már kiürült tér a színpad előtt pillanatok alatt megtelt a Gigi-koncertre kiosztott fényekkel csápoló közönséggel. 

– Gigi! Sokan vártunk Szegeden, de ez nem az volt, amit reméltünk. Két órát ígértél, de még egyet sem zenéltél, és hiányoltuk a jó dalaidat – írta a zenész hivatalos oldalára egy rajongó. – Vannak nála nagyobb DJ-k is, akik ha volt valami technikai probléma, megoldották. Nem tudom, ő mire sértődött meg, de szerintem ezek után Magyarországra mostanában nem fogják meghívni. Az emberek zöme miatta vette meg a jegyet szombatra. Kaptunk 3 saját számot, egy Queen- és egy Robbie Williams-nótát. Hát ez elég kevés volt – véleményezte a sztár viselkedését egy fórumozónk.

Az olasz DJ-vel egyébként vélhetően már érkezésekor sem volt minden rendben. Este 8 körül gördült be kocsijával a fesztiválra, majd beült egy konténerbe, és senkivel nem beszélt. Hat rajongójának ígérte meg hivatalos oldalán, hogy személyesen találkozik velük, közülük 4 külföldi volt. Hiába álldogáltak azonban a közelben, Giginek nem volt kedve hozzájuk. A megállapodás szerint annak a négy fiatalnak is személyesen köszönte volna meg a segítséget, akik a villogókat osztották a koncert előtt, de ez sem jött össze.

– Miután lejött a színpadról, felöltözött, és elment. Azt sem tudtuk megkérdezni, mi baja volt – mesélte Boros Gyula. A sztár menedzsmentje is értetlenül állt a történtek előtt, de megígérték, hogy e-mailben tájékoztatnak majd, mi volt az oka annak, hogy Gigi D'Agostino előre kifizetett, több millió forintos gázsijáért még a beígért idő felét sem töltötte ki. Arra persze odafigyelt, hogy 48 percig színpadon legyen, hiszen a szerződés értelmében 45 perc után a koncertet teljesítettnek kell tekinteni.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. Broafka 2013. június 19. 10:11
  „"Hat rajongójának ígérte meg hivatalos oldalán, hogy személyesen találkozik velük"

  Ezt megmutatná valaki? Csak mert NAPONTA olvasom Gigi hivatalos oldalát DE ILYEN ÍGÉRET NEM VOLT! VALAKI HAZUDIK! Szóval..?”
 • 49. akaiwa 2013. június 18. 23:16
  „Gigi D´Agostino önteltsége nem ismer határokat! Ő nem egy olyan előadó aki bármilyen körülmények közt elzenélget. Én azt csodálom hogy egyátalán eljött, azok után hogy 2006 ban a sárospataki highlander-be sem jött el szintén hasonló gondok miatt. Állítólag ott egy fazon szarakodott pár nappal a buli előtt hogy elküldje Gigi csapatának a technikai infókat. Aztán megunta és ott visszautalta fellépődíját. Egyetlen normálisnak mondható fellépése hazánkban 2002 ben volt a Petőfi-Csarnok szabadterén.

  Én szerintem a Deja vu szervezői hívják meg újra, emlékeztetve a mostani dologra kevesebb pénzért. Van benne emberség ha hiszitek ha nem. Melyik fellépő hozott ide bármit is rajta kívűl? Olaszországi bulin volt olyan is hogy megvendégelte azokat akik jegyet vedtek, mármint a helyszínen ingyen kajálhattak.”
 • 48. kormoska 2013. június 18. 21:12
  „40.mazsom

  Nálad viszont a szövegértéssel van gond......,NEM ÉN állítottam,hogy Szeged mediterrán város,hanem a városvezetés!

  Amúgy nem kettessel kezdődik a szem.számom,tehát nemcsak hogy hogy kislány nem vagyok,de még lány sem:-)
  Többször jártam Aradon,Újvidéken,Temesvárott és igen láttam milyen ha egy város vagy városrész balkanizálódik.
  Például ha a város egyes területei között óriási különbség van!
  Szegeden az egyik ilyen elhanyagolt,elmaradott terület a Postás pálya és környéke.Van még jó sok.
  Ehhez semmi köze a kevés munkahelynek és az önkormányzati mutyiknak,az ostoba pártalapú közgyűlési döntéseknek és az egyenlőtlenül elosztott területi pénzeknek annál inkább.
  A bizalom jeléül adok neked egy közepest....,lájk!”
 • 47. dömdödöm 2013. június 18. 20:36
  „Szerintem a Boros Gyuszika kazettáról indította a dalokat, de a szalag begyűrődött, a Gigi felkapta a vizet és levonult...ez történhetett.”
 • 46. tuningfine 2013. június 18. 18:37
  „"24. kormoska 2013.06.18. 11:06

  Jönnek elő a régi emlékek és zenék:
  Alice Deejay,La Bouche(ők ég nyomják úgy tudom)" A La Bouche Énekesnője 12 éve elhunyt. Nagyon jó hangja volt az biztos !!”
 • 45. füttyimre 2013. június 18. 17:25
  „Boros Gyulának minden tiszteletem!Nagyon szupi volt az egész rendezvény.Remélem ez is egy sorozat lesz mint pl. a SZIN!
  Azért azt megkérdem én ki a <moderálva> ez a Gigi?Azért nem akkora sztár,volt egyy két jó száma és ennyi!A Scooternek lehet jobban örült volna a nép,vagy Dj Bobo.De majd legközelebb!”
 • 44. kisistvan.hu 2013. június 18. 16:05
  „A legjobb koncert szerintem a csütörtöki Alphaville volt. Mind fénytechnikában, látványban, mind hangban a legjobb. Kár hogy sokan nem látták, mert akkor tudnának viszonyítani a többi produkcióhoz. A Modern Talking szerepel nálam a második helyen, csak kár hogy az Alphaville magával vitte a "cuccait", nem hagyta itt nekik, de nagyon szuper koncert volt az is. Az Első Emelet jó lett volna, ha nem világosban tartják a koncertjüket. A gigi... Annak örülök, hogy engem nem vert át, és nem fizettem érte egy fillért se, csak a kerítésen kívülről néztem meg az első fél óráját, de elég volt belőle. Vicc volt az egész. <moderálva>”
 • 43. szöszi 2013. június 18. 14:33
  „41. IVY 2013.06.18. 14:10

  Igen, ezt mi is tapasztaltuk sajnos. Még a kaja hagyján, de hogy éjjel 1 órakor több pavilonban sem volt már ital, az gáz volt. Talán pár üditő, és egy helyen volt még citromos sör. A borosokat és kajásokat nem tudom, volt-e nekik mit kínálni.Hát sztem nem tudták felmérni az első alkalommal mennyien lehetnek majd, és kevés cuccal tankoltak fel. Majd jövőre okosabbak lesznek :) Mi 2 órakor jöttünk el és mi is nagyon jót buliztunk, a koncertek után a félig nyitott bárban :)”
 • 42. THK 2013. június 18. 14:27
  „39. almostevil,
  mondjuk végig arról pletykáltak (és valóban enyhén olaszosnak tűnt a kiejtés, tehát könnyen lehetett valós alapja), hogy nem is a klipben ugráló srác énekelt (aki elhunyt), hanem egy olasz fazon - de igazából mindegy, mert a Tarzan Boy után nem tudtak újabb sikert elérni, és azt hiszem a többi tag is felhagyott a popszakmával.”
 • 41. IVY 2013. június 18. 14:10
  „36. szöszi 2013.06.18. 12:49
  Max. egyet értek veled! Én speciel az utóbbi 13 évben nem buliztam ilyen jót, mint az elmúlt szombaton. Szinte zárásig maradtunk, de sajnos idő előtt elfogyott a pia és a kaja is...:( Sebaj! Majd jövőre! Veletek! Jövőre! Ugyan itt!!!! :)”
 • 40. mazsom 2013. június 18. 13:39
  „Kormoska.
  Úgy osztod az észt, mintha olyan jól el lennél belőle látva.
  Attól még, hogy rámondja valaki a mediterrán jelzőt Szegedre, a város nem mediterrán. Földrajzból is bukta kislányom.
  Itt születtem, azóta itt élek alapvetően, van rálátásom a város fejlődésére.
  Balkánt emlegetsz, gondolom sokat jársz arra, hogy így vágod, az milyen lehet. Gondolom ott is hangoztatod ezt a véleményed, biztos kedvelnek is érte.
  A város rengeteget fejlődött, szépült. Persze, hogy vannak elmaradottabb, "kevésbé szép" részei (a Hunyadi-tér környékét ajánlom számodra, jó hangosan balkánozva közlekedj majd arra....), de azt, hogy ilyen gusztustalanul lehúzod a várost, azt nem érdemli meg Szeged. Már nem.
  Lehet fikázni a kevés munkahely, az ostoba közgyűlés, az előre leosztott önkormányzati munkák/mutyik stb. miatt a várost teljesen jogosan. Hajrá! A többiből kegyelem kettes..... LOL”
 • 39. almostevil 2013. június 18. 13:29
  „28. THK 2013.06.18. 11:45
  :(
  Ooooh, ezt sajnálattal hallom, akkor nyugodjon békében, de a többi attól még esélyes lehet!”
 • 38. IVY 2013. június 18. 13:18
  „A gáz az volt, hogy előre fizettek neki. Mi ebből a tanúlság? 50% előre, 50% csak akkor, ha rendben teljesítette a szerződés feltételeit. Ez egy nagy szoppppcccccs volt kedves Boros Gyula!”
 • 37. jozkó 2013. június 18. 13:10
  „<moderálva>Emberből van ő is :)
  Más kérdés, hogy ezt is lehetett volna emberi módon rendezni!”
 • 36. szöszi 2013. június 18. 12:49
  „Ami azt illeti, Szegedet valóban mediterrán városként emlegetik, de ez csak számunkra, Magyaroknak mediterrán magyar honon belül. De valójában közel sem vagyunk mi ehhez. Egy város attól mediterrán település, hogy vannak pálmafák, sétányok és nagy, nyüzsgő kikötő, tenger, parti éttermek, remek kaják.... Na meg persze a szép nyári napok. Igaz van néhány pálma dézsában a Virág cuki előtt, meg van egy folyónk is, ami szürke és sivár, néha fürdenek is benne talán, és van egy kikötőnek nem nevezhető valamink, de még igazából hajója sincs szegednek egy lepattant turistahajónak nevezett valamin kívül, ami vagy jár, vagy nem, és ha épp igen, akkor is 1 óránál többet nem kalandozhatsz rajta, mert már ki is kötött. Az már smafu, hogy netán elmenjen Csongrádig, hogy ha kajálda nem is, de egy jó kis bár bűködjön rajta, és hát nem utolsó sorban az sem ártana ha nem lette atom rozsda. A rakpart egy okádék, a lenti járda a lépcsők után az úttest mellett gyalázat, mocskos és szürke minden, egyáltalán nem tiszaparti sétára csábító. A partfal felett vannak fák, de lent ugyan egy deka sincs. Ami valahol érthető,mert elvinné az árvíz, de ez sem igaz, mert a túloldalt is állnak még a fák, kicsik és nagyok is. Talán ha majd lebontják a partfalat, a megmaradt részeket kipofozzák, talán lent is fent is újra megcsinálják a járdát. Tök jól nézhetne ki az egész Tisza part, de a város magasról tesz rá. És ami nagyon hiányzik, normális vendéglátó helyek a Tiszán. Nem sok van....

  De... ettől még szeretjük Szegedet, és ha másra vágyik valaki, el lehet ballagni innen. Mint ahogy a jövő évi fesztiválra sem kell jönni annak, akit ez nem érdekel. Engem sem érdekelt a Szin soha, nem is mentem soha, de ettől még nem fikázom, mert annak aki szeretni, annak jó és kész, még akkor is ha ettől zeng napokig a város. Zengjen csak, nagyváros vagyunk, aki a csendet és nyugalmat várja egy ekkora várostól, az menjen falura vagy tanyára, és hallgassa a kakast reggel. Arról nem is beszélve, hogy egy említésre méltó normális szórakozó hely sincs. Ami van, olyan szar hogy kong az ürességtől vagy épp tele van 18 évesekkel. Amivel megint semmi gond, de nem csak ők képviselik a fiatal korosztályt. Épp ezért értékelendő, hogy van egy olyan fesztivál legalább, ahol három nap nekünk szól (főleg). Hogy ki melyik előadót szereti,megint ízlés kérdése.”
 • 35. kormoska 2013. június 18. 12:40
  „33.mazsom

  Nem neked válaszoltam,de kedves tőled hogy így marasztalsz:-)
  Szegedet nem mocskolom,csak tényszerű vagyok!Szegednek vannak szép részei,de egyes területei erősen balkanizálódnak,főleg az utóbbi években!
  Te egyébként itt laksz régóta?
  Ha itt laksz akkor tudnád,hogy anno a SZEGEDI VÁROSVEZETÉS évekig erőltette,hogy Szeged egy mediterrán város.....,helyismeret nálad is kettő alá.”
 • 34. Fatboy35 2013. június 18. 12:30
  „Jó nagy öntelt tahó ez a Gi gi Dagostino, borzasztóan el van szállva magától, jó dolgában már nem tudja mit csináljon.”
 • 33. mazsom 2013. június 18. 12:23
  „Kormoska akkor azzal főzöl ami van. Ha nem tetszik Madzsarisztán, hát mehetsz, senki nem tart vissza, az meg főleg nem fog hiányozni, hogy itt mocskolod Szegedet. Egyébként Szeged mióta mediterrán város? Egyes alá......”
 • 32. Szücsiii 2013. június 18. 12:19
  „19: DeJAVu jövőre? Miért is? Te tényleg akarsz még 1x ilyet???”
 • 31. THK 2013. június 18. 11:58
  „22. Falcao,
  40 fölötti fejjel is :)
  Chris Isaak is jó lenne hazai fesztiválon: nem csak a zenéje jó, de a humora is
  még az MTV fénykorában volt egy műsor vele, ahol ő készített interjúkat járókelőkkel, és amikor azt kérdezte egy nénikétől, ki a kedvenc zenésze, a választ, ami természetesen "Chris Isaak" volt, egy elváltoztatott férfihangon lehetett hallani, a néni szájmozgásával sem éppen szinkronban :)”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornázás helyett ravatalozó?

Kritizálta a baloldal a városi temetkezési cég vezetőjét, mert szegedi ravatalozót újít fel, amikor a Belvárosi temetőben temetni sem lehet. Tovább olvasom