Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Cserélik az összes nyugdíjas bérletigazolványt

Szeged - A kormányrendelet értelmében az új nyugdíjas utazási igazolványokat az ellátottak utazási utalványa alapján évente tudják meghosszabbítani, az igazolványt négy alkalommal lehet.
Szirákné Veres Margit szegedi olvasónk írta e-mailben, hogy nem érti a tájékoztatót, amit az áprilisi nyugdíjasbérlete vásárlásakor kapott. Ebben az áll, hogy új igazolványt kell váltania. Nem hiszi, hogy az 57, illetve a 62 éven felüliek tömege használná jogosulatlanul a kedvezményes bérletet. Azt sem érti, hogy ha van régi igazolványa – amit a megfelelő okmányok alapján állítottak ki, és határozatlan időre érvényes –, miért kell újra bizonyítani a jogosultságát és újra fizetni érte.

– A 2012. március 20-án kihirdetett, 44/2012. számú kormányrendelet módosította a közforgalmú személyszállítás utazási kedvezményeiről szóló korábbi rendeletet. Az új szabály értelmében a kedvezményes utazásra jogosultak köre változott. Emiatt született az a városi szintű döntés, hogy minden kedvezményes utazásra jogosultnak le kell cserélnie a régi nyugdíjas bérletigazolványát – válaszolta Török Mónika, a Szegedi Közlekedési Kft. marketing- és PR-főmunkatársa. – Az új bérletigazolvány ára nem változott: 150 forint. Kiváltásához szükséges az ellátottak utazási utalványa vagy lakóhely szerinti illetékes jegyzői igazolás, személyi igazolvány, igazolványkép, régi bérletigazolvány.

A kormányrendelet értelmében az új nyugdíjas utazási igazolványokat az ellátottak utazási utalványa alapján évente tudjuk meghosszabbítani, az igazolványt négy alkalommal lehet. Bővebb információval az ügyfélszolgálati irodánk áll rendelkezésére akár telefonon, akár személyesen.

Olvasóink írták

 • 6. Herli 2012. április 16. 14:05
  „És ha nem volt bérletigazolványa akkor mit adjon le?
  62 év felett minek a személyin kívül más, amikor ez a nyugdíjkorhatár mindenkinek?
  Heee?”
 • 5. SP 2012. április 16. 13:10
  „Kicsit több infó is lejöhetett volna Mónikától(!!!!):

  pl: 2012-ben kiállított
  és február hónapban postázott "Nyugdíjasok utalványa" 2012 április 30-ig érvényes annak ellenére, hogy 2013 március 31-ig feliratot tartalmaz.

  Helyette
  az "Ellátottak utazási utalvány" a jó, amit állítólag 2012 április 30-ig postáznak.

  A bérletek lecserélésének ütemterve van!!
  2012 május 1-ig azoknak, akik 2011 dec. 31-ig nem töltötték be az 57. évüket.

  57. év felett folyamatosan 2012. szept. 1.-g kell cserélni.

  Kell az "Ellátottak utazási utalványa" (új), személyi ig., igazolványkép friss bélyegzővel, +150Ft, régi igazolvány leadása.

  Csere kezdeti napja 2012 április 16.”
 • 4. Herli 2012. április 15. 21:30
  „Aki a 62. évét betöltötte az hivatásos nyugdíjas. Attól csak a személyit kellene kérni. Többi felesleges.
  Tudatlan közlekedésiek.”
 • 3. Lili*** 2012. április 15. 20:34
  „Kedves masikrozsa!
  A nyugdíjas bérletigazolványokat cserélik és nem a 65 év felettiek igazolványát.
  Feltételezem, hogy ilyet tetszett csináltatni, ezért nem értem a felháborodását, mert teljesen felesleges és nem hiszem, hogy hülye kérdésekkel kellene zaklatni az egyébként is leterhelt ügyfélszolgálatot!”
 • 2. Queenmargareth 2012. április 14. 18:21
  „Akkora kavar van, hogy bődület én nem is merem váltani kedvezményes bérletet, mert kiderül valami új és megbüntetnek.....”
 • 1. masikrozsa 2012. április 14. 16:34
  „Idézem az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság: K Ö Z L E M É N Y az ellátásban részesülők utazási kedvezményéről" című, -2012.márc. 20-án kihirdetésre került- leiratból: A kedvezményrendelet változásai azokat a nyugdíjasokat, akik a 65. életévüket betöltötték, nem érintik." Kérdésem Török Mónikához: Akkor, ha már 65. életévemet betöltve, a néhány hete 150 Ft-ért kiállított (ráadásul 3 db), határozatlan időre szóló, ingyenes, naprakész fényképpel ellátott bérletszelvényemet miért kell egy újabbra cserélni, hiszen sem fiatalabb nem leszek már (sajnos), sem (ennek következtében) a születési adataim sem változnak??? Köszönettel venném, ha válasz kapnék a kérdésemre!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karateversenyt nyert az év babája

Kotormán Kata, akit 2006-ban a legbájosabbnak választottak olvasóink babaszépségversenyünkön, néhány hete országos karateversenyt nyert. Tovább olvasom