Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Cserkésztáborrá vált a Dóm tér

Igazi cserkésztáborrá változott a szegedi Dóm tér szombaton: volt közös főzőcske, íjászat, bicikliverseny, és PET-palackból tolltartó készítés, és meg lehetett forgatni az erénykereket is.
1879 március 12-én az árvíz Szegedet szinte a földdel tette egyenlővé. A városatyák azon gondolkodtak, érdemes-e egyáltalán újra felépíteni a teljesen elpusztult várost. A polgárok, az ország és egész Európa összefogásának köszönhetően azonban mégis újjáépülhetett, és ehhez kapcsolódik a fogadalmi templom építése is. Erre a Szeged történelmét oly nagymértékben meghatározó eseményre emlékeztek immár tizenegyedik alkalommal a belvárosi plébánia és a dél-alföldi cserkészek az Árvízi Emléknapon a Dóm téren.

Cserkésztáborrá vált a Dóm tér - GALÉRIA

A rendezvény célja az összefogás és az együttműködés erejének megmutatása volt. Ehhez kapcsolódtak a változatos programok is: volt közös főzőcske, íjászat, bicikliverseny, és PET-palackból tolltartó készítés, és meg lehetett forgatni az erénykereket is. - A nemeslelkűséget pörgetted ki - olvasta le egy lánynak barátnője, amihez ezután egy idézetet is lehetett húzni a nemeslelkűség tartójából. Az erénykerék ezen a napon arra hívta felpörgetője figyelmét, hogy melyik az az erény, amit szombaton kiváltképpen kellett gyakorolnia.

A cserkészet kezdetei 1907-ig nyúlnak vissza, amikor Robert Baden-Powell, a brit hadsereg tábornoka megrendezte az első cserkésztábort az angliai Brownsea Islanden. A cserkészet jellegzetessége a társadalmi egyenlőtlenségeket elfedni hivatott egyenruha, nyakkendővel és cserkészkalappal vagy más fejfedővel. Megkülönböztető jelvényei a cserkészliliom és a lóhere, valamint más, az egyenruhán viselhető jelvények. A Dóm téri ünnepre Maygarország számos pontjáról érkezte cserkészek, többek között Kecskemétről és Szekszárdról is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gardróbfrissítés a Spájzból

Mindenki ugyanannyi ruhát vihetett el szombaton a közösből, amennyit előtte behozott a Spájz… Tovább olvasom