Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Csevegő papagáj

Szeged - Madarat tolláról, tartja a mondás. A 44. díszmadár kiállításon azonban még a ketreceken elhelyezett tájékoztatók alapján is némi fejtörést okozott egy-egy példány felismerése.
A rozellapapagáj egyetlen biztos pontja piros fejtollazata, ezen kívül azonban minden színösszeállításból szemügyre vehettünk néhány egyedet.

A kákapintytől az arapapagájig összesen ezerkétszáz díszmadár csiripelt egymás szavába vágva, utóbbi időnként teljesen szabadon kiült egy rúdra, és onnan nézett szerteszét. A kiállítás sztárvendége minden kétséget kizáróan a Livingstone-turákó, ilyen madár ugyanis először látható Szegeden – tudtuk meg Vas Sándortól, a kiállítás egyik szervezőjétől. A turákó egyébként Dél-Afrikában honos, a hét végéig tartó kiállításra a jóval közelebb eső Békés megyéből hozták el gazdái.

A papagájok aratták a legnagyobb sikert a látogatók körében. Fotó: Segesvári Csaba
A papagájok aratták a legnagyobb sikert a látogatók körében.
Fotó: Segesvári Csaba

Szinte mindenhonnan jöttek tenyésztők az országból, de még Aradról is érkezett kiállító. Körbejárva a tágas csarnokot, három, tökéletesen hasznosítható madárra bukkantunk. Az énekes kanárit a vájt fülű állatbarátoknak ajánljuk lemezhallgatás helyett. Aki társaságra vágyik, az cseveghet egyet a különösen intelligens jákópapagájjal, ha viszont jó házőrzőt keres, akkor a csérogó barátpapagáj az ideális választás a betörők elriasztására.

A Gábor Dénes szakközépiskola kollégiumában vasárnapig látható kiállítás mellett madárbörzét is rendeznek, a papagájok vételi és eladási árfolyama a világpiaci helyzettől függetlenül egy- és ötezer forint között mozog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LEGO állatkerti csodák a Szegedi Vadasparkban

Szeged - Az építők nemcsak az alapfeladatot, vagyis egy vadasparki állat elkészítését vállalták, sokan indultak különdíjért is. Tovább olvasom