Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Csikócsapattal indul Botka a választáson

Az MSZP, az Együtt és a DK közös jelöltjeként újra indul Botka László a szegedi polgármesteri posztért.
Megállapodott az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt Szegeden arról, hogy közös jelölteket indít az októberi önkormányzati választáson - jelentette be ma sajtótájékoztatón Botka László.

Az MSZP Csongrád megyei elnöke, a demokratikus baloldali szövetség szegedi polgármesterjelöltje elmondta, a szegedi közéletben és városrészekben ismert, felkészült embereket indítanak a 20 egyéni körzetben, akik közül tizennégyet az MSZP, hármat-hármat pedig a DK és az Együtt jelölt. Botka elmondása szerint jelentősen megfiatalodott a baloldali csapat, amelynek tagja például Joób Márton kenu világbajnok.

Közös lista: Solymos, Binszki, Nagy

Az MSZP-DK-Együtt közös listáját Solymos László jelenlegi szocialista alpolgármester vezeti. Második helyenBinszki József, a DK szegedi választókerületi elnöke, a harmadikon pedig Nagy Sándor, az Együtt szegedi választükerületi elnöke áll. Negyedik Kozma József, az MSZP szegedi elnöke, ötödik Tóth Károly, hatodik pedig Szentgyörgyi Pál. A lista 24 nevet tartalmaz. Az utolsó helyen Kalmár Gábor, Botka László kabinetfőnöke szerepel.
A 20 jelöltből tíz új a politikában, tíz viszont már kotábban is önkormányzati képviselőként dolgozott. Elhangzott, a kompenzációs lista is közös. Botka szerint reális esélye van a győzelemre a demokratikus baloldalnak Szegeden, amely elmondása szerint megnyerte az április 6-i országgyűlési és a május 25-i európai parlamenti választást is a városban. Hangsúlyozta, a korábbi helyhatósági választásokhoz hasonlóan nyitott az együttműködés, így várják a civil szervezetek támogatását, amelyek elképzeléseit integrálják a választási programjukban. Kérdésre válaszolva közölte, nem az ellenfelükkel foglalkoznak majd a kampányban, nem lesz személyeskedő a hangnem, hanem bemutatják a tervezett városrészi fejlesztéseket és szegedi beruházásokat. Botka elmondta, Szeged 32 milliárd forintos fejlesztési forrás felett rendelkezhet a következő években, amit akkor is megkap a város, ha a demokrtikus baloldali szövetség nyer. Ebből építenék fel például a fedett uszodát, a déli hidat és az ipari parkot a lézerközpontnál, de ebből a pénzből újulna meg a Széchenyi tér és rehabilitálnák Odessza városrészt is.

Nagy Sándor, az Együtt szegedi választókerületi elnöke elmondta, sikeresen működtek együtt az elmúlt 12 évben a városvezetéssel, így nem volt kérdés, hogy szövetségre lépnek. Binszki József, a DK szegedi választókerületi elnöke pedig arról szólt, hogy a jobboldal sok gáncsot vetett és sok problémát okozott Szegeden az elmúlt négy évben. Kozma József, az MSZP városi elnöke azt hangsúlyozta, hogy a szegediekben és a szegediekért végzett tisztességes munkában hisz.

Az MSZP-DK-Együtt közös egyéni képviselőjelöltjei Szegeden

1-es körzet (Kiskundorozsma): Bezdány Géza
2-es körzet (Kiskundorozsma-Béketelep): Lauer István
3-as körzet (Déli városrész): Kónya Zsolt
4-es körzet (Újrókus): Ménesi Imre
5-ös körzet (Móraváros): Kardos Irén (DK)
6-os körzet (Alsóváros): Sebestyén József
7-es körzet (Tápé): Szécsényiné Karai Rózsa
8-as körzet (Makkosháza): Kozma József
9-es körzet (Északi városrész I.): Solymos László
10-es körzet (Öregrókus-Belváros): Mári Sándorné (DK)
11-es körzet (Belváros): Hekáné Szondi Ildikó
12-es körzet (Petőfitelep-Baktó): Szénási Róbert
13-as körzet (Tarján I.): Mészáros Tamás
14-es körzet (Északi városrész II.): Tóth Károly
15-ös körzet (Tarján II.): Kenyeres Lajos (Együtt)
16-os körzet (Felsőváros I.): Nagy Sándor (Együtt)
17-es körzet (Felváros II.): Szentgyörgyi Pál
18-as körzet (Újszeged I.): Kormos Tibor (Együtt)
19-es körzet (Újszeged II.): Joób Márton
20-as körzet (Szőreg-Marostő): Berkesi Ottó (DK)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárral a mellrák ellen

Több mint százan vettek részt az Algyői Nőegylet által szervezett szombat délelőtti kerékpártúrán. Tovább olvasom