Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Csillag börtön: Széles, Stein vagy új pályázat

Szeged - Az igazságügyi miniszternek február 15-ig kellene döntenie arról, hogy ki legyen a parancsnoka a szegedi Csillag börtönnek, amelyet öt és fél hónapja megbízott vezető irányít. A határidő pénteken lejár, ám a tárcánál tegnap nem tudták megmondani, hogy a távozó miniszter meghozta-e a döntést vagy utóda új pályázatot ír ki.
Elképzelhető, hogy a minisztercsere miatt tovább húzódhat a Szegedi Fegyház és Börtön új parancsnokának a kinevezése. Információink szerint a tárca jelenlegi, távozó vezetője, Takács Albert már nem dönt, a leendő miniszter, Draskovics Tibor pedig még nem dönthet arról, hogy a jövőben ki álljon az ország legszigorúbb bv-intézetének az élén. (A parancsnok kinevezése az igazságügyi és rendészeti miniszter jogköre.)

Pályázatok, parancsnokok

Tavaly szeptember 1 után az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Vas Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoki posztjára írtak ki (eredményes) pályázatot.

Takács Albert a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnokának, Csapó József dandártábornoknak tavaly augusztusban vonta vissza a megbízatását, egyúttal az intézmény vezetésével Széles Gábor ezredest bízta meg. A miniszter csak több mint két hónappal később, november 8-án írt ki pályázatot a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoki beosztására, valamint kijelölte a három fős bíráló bizottság tagjait is.

A pályázat benyújtási határideje november 30-án lejárt. Úgy tudjuk, ketten pályáztak, Széles Gábor és a börtön egyik parancsnok-helyettese, Stein Zoltán ezredes. Mivel egyikük megbetegedett, az elbírálást felfüggesztették. Ráadásul egy idén január 1-jével hatályba lépő törvény miatt – amely angol, német vagy francia nyelvből államilag elismert nyelvvizsgához köti a kinevezést – módosították a pályázati feltételeket és ezzel együtt a határidőket. Az elbírálás és ezzel együtt az ajánlás február 8-án megtörtént, a miniszternek február 15-ével kellene kinevezni az új vezetőt. A tárcánál csütörtökön arra a kérdésre nem tudtak válaszolni, hogy mától lesz-e kinevezett parancsnoka a Szegedi Fegyház és Börtönnek.

Olvasóink írták

 • 7. NevemSenki 2008. február 16. 09:13
  „Ha már meglenne, hogy ki lesz a Csillag parancsnoka, az állomány hangulat akkor sem sokat változna, sajnos. Ez köszönhető a nyugdíj változásoknak, a korrupciós ügynek, és még sorolhatnám. Egy tisztességes, becsületes, az állományra oda figyelő és szakmai téren biztos-stabil tudással rendelkező parancsnok kellene. De mutasson ma Magyarországon valaki ilyet nekem, azaz olyat aki vezetői beosztást tölt be!!!!!(Tisztelet a kivételnek) Nálunk nem ezen elvárások miatt lesz ma valaki vezető. Azt hiszem nem hiába van csak megbízva a pk. Szegeden, régen ki nevezhették volna már.......kérdés miért nem tették????? Gondolkodjunk csak!!!!!”
 • 6. kisbuta 2008. február 16. 09:02
  „Steint alig vannak, akik szeretnék. Széles becsületes, korrekt, de sztem valakik erősen a sajátjukat akarják beültetni, ez már politika. A tallapillézés amiatt van, magasságos pest atyaúristenék mást akarnak, csak a széljárás fordulását várják. Hozzá nem értő, de a "szakemberekre" hallgató bel-, igazságügyminiszterek jönnek-mennek, de hozzáértő egy sincs. Közben szélest teljesen kiidegelik a huzavonával, arra várnak, önként visszamondja a pályázatát és a bennmaradó röhög a markába.”
 • 5. tété 2008. február 15. 18:56
  „Ki volt a beteg?Széles honnan jött és hova akar tartani?Kinek jó ez,hogy húzzák halaszzák a végeredményt? Mert az állománynak tuti nem!”
 • 4. d 2008. február 15. 09:12
  „Nem is kicsit, oszt lehet megkérdezni mi az oka a folyamatos túlszolgálatnak ,no meg annak akik elhagyják az intézetet (mármint dolgozók:) miért nem keltik jó hírét e helynek?”
 • 3. c 2008. február 15. 08:58
  „az a baj ismerjük már mind kettőt!!”
 • 2. Ful 2008. február 15. 06:30
  „Csinálják úgy,mint a színházban: mutatkozzanak be a "társulatnak"...”
 • 1. Tata 2008. február 14. 20:54
  „Tata vagyok!
  Ma két parancsnokot menesztettek.
  Mi van itt?
  A Csillag egyik fele Steint szeretné.
  A másik...
  Egyik sem volt beterg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Herczeg Tamás visszavonta színidirektori pályázatát

Szeged - Miután a szegedi önkormányzat kulturális bizottsága szerdán Gyüdi Sándor kinevezését… Tovább olvasom