Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Csillámpóni, a megmentő - fotó

Szeged - Értelmetlen, de ,,legalább" ronda krikszkraksz csúfítja a sarki házat a szegedi Rózsa és Csuka utca kereszteződésében.
Egy nyilvánvalóan másik, szintén önjelölt utcaművész azonban miniatűr csillámpónival próbált meg az elrondított fal esztétikai értékén javítani – valljuk be, azért némi sikerrel. Az aktuális trendekbe illeszkedő, a popkultúra egyik favoritjává vált, fiktív divatikon, a csillámpóni még a graffitiellenesek arcára is mosolyt csal, mint azt arra sétálva megtapasztaltuk.

A csillámpónik egyes nézetek szerint vattacukrot esznek, és az szivárványként távozik belőlük, de túl bő, sőt hiteles szakirodalom nem áll rendelkezésünkre sem emésztésükről, sem keletkezéstörténetükről. A WC-sámlit (a székrekedéssel küzdők – nagy – dolgát technikailag megkönnyítő, lábtartó alkalmatosságot) feltaláló család, Bill, Judy és Bobby Edwards például fagyit ürítő csillámpónival reklámozza termékét. 
A mesevilágbeli cukiság még a Rózsa utcai falfirka esztétikai értékén is javít valamicskét. Fotó: Kiss Tímea
A mesevilágbeli cukiság még a Rózsa utcai falfirka esztétikai értékén is javít valamicskét. Fotó: Kiss Tímea
Az egyik felkészült blogon a „csillámpóni" keresőszónak köszönhetően megtudtuk az unikornisos smink, tészta, bőr, haj és kapucsínó titkát. 

A nuus.hu portál viszont (fél)tudományos igényű elemzésbe bocsátkozott az unikornistrenddel kapcsolatban. Eb-
ből kiderül: a fiatal, millenalnak nevezett generáció már nem szülei biztonságos, kiszámítható életébe születik bele, így ők egy tiszta, átlátható képzeletbeli világba vágynak. E generáció „címerállata a tökéletességet, hallhatatlanságot, és főként az ártatlanságot szimbolizáló unikornis" – írják, és hozzáteszik: „A világból kivonulás tendenciája mindig jellemző válságok idején, de ez még sosem volt ennyire cuki és cukorkaszínű, mint ma."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta: Fogas kérdés

Tovább olvasom