Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Csillogó, villogó járműcsodák Szegeden

Szombattól hétfőig csodajárgányok randevúznak Szegeden, a Mars téren. Az autók szerelmesei a világ legdrágább verdái közül Ferrarit és Lamborghinit is megtekinthetnek. A Luxusautóshow kiállítás egyes járművekbe bele is lehet ülni.
Az ember csak kapkodja a fejét. Hova nézzen? Melyikhez menjen előbb oda. Ide-oda ugrál. Főként az elején. A kiállítás végére egy kicsit elfárad, majd egyre több időt tölt el a kocsik között. Lehet csodálni őket. Szuperjárgányok adnak randevút szombat óta Szegeden, a Mars téren. Az arab származású tulajdonos, egyben kiállító, ezekkel a csodaverdákkal járja az országot. Budapest, majd Miskolc után Szegedre érkeztek azok a kocsik, amelyekről eddig oly' sokat hallhattak az autók szerelmesei.

Nem vitás: a legtöbbet maximum tévéképernyőjén láthatták a szemlélődök. Még az időjárás is kegyeibe fogadta a kiállítás szervezőit, hiszen kint esett, bent azonban ideális körülmények között csilloghattak, villoghattak a kiállított járművek.

Csoda pedig akadt. Külön élményt jelentett, hogy némelyikbe még bele is lehetett ülni. Gyerekek kapták el a kormányt, majd utánozták az autó hangját. Igaz, ez jobban hasonlított egy Forma-1-es autó hangjára, de hát kérem a popsijuk alatt egy Lamborghini pihent. Testvérek között is több százmilliót kellene leszámolnia valakinek, ha saját tulajdonban szeretnék tudni a sárga szépséget. Szépek, nem csak a kocsik, ha nem a hostess hölgyek is. Igaz, ilyen dukál ezekhez a felbecsülhetetlen értékekhez.

Persze, persze: a Ferrarik voltak a legnépszerűbbek. Emlékszem, kicsiként én is mindig ilyen kocsit vezettem. Gyorsan. Gyorsan, mert ezek szélvészgyorsak. Az egyiket személyesen Michael Schmumacher vezette. No, ebbe nem lehetett beülni. Nagy kincs ez ám. Megközelítőleg 250 millió forint. Azonban mindenki arról beszélt, hogy bizony ebben a „nagy Schumi" ült, ő váltott, ő kormányzott. A hétszeres világbajnok egy tesztelés alkalmával tett meg több kört vele. Szép, nagyon szép! Állítólag gyorsan felérnénk vele Budapestre: lehet, hogy a trafipaxmérő műszer is kiakadna, ha padlógázzal közlekednénk.

Dél fele egyre többen érkeztek a Mars térre. Nagy nagy emberkupacok alakultak ki. Az tömeg ámult és bámult. „Úúúú! Azt nézd!" – szólt az egyik kisgyerek a másiknak. Majd vitába keveredtek, mert az egyik azt állította, hogy a Ferrari F 430-as gyorsabb, mint a Lamborghini Murciélago Roadster. Ez egy ádáz csatává vált kettejük között. Percekig bizonygatta az egyik a másiknak az igazát. A végén döntetlenben egyeztek meg. „Majd, ha nagy leszek, akkor nekem is lesz ilyen kocsim! Igaz apa?" – válasz egy széles mosoly volt.

És az utunk még nem ért véget. Jött egy Enzo Ferrari, majd egy Pagani Zonda F, ezután egy Lamborghini Gallardo Roadster. Show a javából. Ritkán látni ilyet nálunk. Az utakon biztosan nem, azonban a Luxusautóshow-n igen. Akik még jártak kint a Marson, azok még ma és holnap is megtehetik, hiszen a kiállítás vasárnap és hétfőn is nyitva tart, méghozzá délelőtt tíz órától este hat óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy kisteherautó Szegeden

Vasárnap hajnalban Szeged belterületén az E 70-es úton kigyulladt és kiégett egy román rendszámú… Tovább olvasom