Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Csiripelő postaláda

Seres Jánosné és férje egy napon arra lettek figyelmesek Sándorfalván, hogy szép, faragott postaládájuk, amelyet Erdélyből hoztak, kezd megtelni mohával.
Először ki is dobálták belőle a mohát, mert azt hitték, valaki tréfálkozik velük. Majd kiderült, egy cinkecsalád próbál fészket építeni a postaládában.

Fotó: Kuklis István
Fotó: Kuklis István

– Amikor erre rájöttünk, rögtön kitettünk egy másik postaládát. Szóltunk a kézbesítőknek, hogy onnantól abba dobja a leveleket, nehogy bajuk essen a cinkéknek – mondta Seres Jánosné, miközben óvatosan felhajtotta a postaláda ajtaját, hogy meg tudjuk nézni a cinkecsaládot, amely négy fiókából, négy tojásból, és a rajtuk üldögélő cinkemamából áll. A hím a fenyőfáról figyelt, és vélhetően a következő etetésre készült.

Fotó: Kuklis István
Fotó: Kuklis István

Seres Jánosné elmondta, minden reggel megnézik a madárcsaládot. – A mama nagyra nyitja a szemét, és felfújja magát, ha közelebb nyúlok. Láthatóan félti a kicsinyeit – mondta a sándorfalvi nő. A család pulikutyája, Kíra jó barátságban van a cinkékkel, még csak meg sem ugatja a csiripelő madarakat. Sereséknél egyébként már többször fészkeltek korábban fecskék, de cinkéjük még nem volt. Ennél a védett kuckónál jobb helyet nem is találhattak volna, Seresék gondoskodása pedig még szebbé teszi a cinkefiókák gyerekkorát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készüljön: egy hétre zárva a rakpart

Önkormányzati forrásból teljesen megújul a Huszár Mátyás rakparton az út aszfaltburkolata is. Tovább olvasom