Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Csodaszarvas és Angyalkert karácsonyra

Szeged - Csodaszarvas a Dugonics téren, Angyalkert és Szeged nagy mesekönyve a Széchenyi téren, a város karácsonyfája a Klauzál téren - ez várja majd november 27-étől a szegedieket és a városba látogató vendégeket az adventi időszakban.
– Idén is a Széchenyi tér lesz a fő helyszín, amit ünnepi fényfüzérekkel díszítünk fel – mondta Németh István. A Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a karácsonyi díszek, ajándékok széles választékával, valamint enni- és innivalókkal várják a térre kilátogatókat. November 27-étől belengi majd Szeged belvárosát a forralt bor illata.

– A Széchenyi tér Takaréktár utcai oldalán építjük fel az Angyalkertet, ahol a gyermekek játszhatnak, amíg a szülők vásárolnak. Hungarocellkockákból várat is lehet majd építeni az Angyalkertben. De lesz kinectes játékunk is – a nagy kivetítő előtt virtuálisan lehet majd síelni – magyarázta Németh István.
 
 Idén is felállítják a Csodaszarvast a Dugonics téren. Archív fotó: Karnok Csaba
Idén is felállítják a Csodaszarvast a Dugonics téren. Archív fotó: Karnok Csaba

 Az ügyvezető elmondta, a Széchenyi téren helyezik el Szeged nagy mesekönyvét. A város címerével ellátott, nagy, faborítású könyvébe várják a meséket, amelyeket befűznek a kötetbe. Itt rendezik meg a mézeskalácssütő versenyt is. A legszebb alkotásokat kiállítják. A városi kórusoknak is versenyt hirdetnek, a helyi énekegyüttesek pedig Németh elmondása szerint meglepetésszerűen tartanak villámcsődületet.

Nem marad látványosság nélkül a Dugonics tér sem. Ismét várja majd a szelfizőket a Csodaszarvas. A népszerű találkahelyet különleges fényfüzérekkel díszítik. Díszkivilágítást kap az egyetemi épület és a Katolikus Ház a téren, ahol kürtőskalácsos kínálja majd áruját.

A Klauzál téren állítják fel a város karácsonyfáját. Itt szerveznek karácsonyi gyűjtést a karitatív egyesületek. Lapunk alapítványa, a Lapcom Média Alapítvány gyermekeket segítő szervezeteknek gyűjt játékot, könyvet a téren. A korábbi évekhez hasonlóan a Rotary színpadon lapunk alapítványa és a karitatív szervezetek a támogatók jóvoltából minden este komoly ajándékot adnak egy rászoruló családnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki a pincébe vitte le a kultúrát

Aki a pincébe vitte le a kultúrát
Tizenhárom éve alapította meg volt férjével a Szegedi Pinceszínházat Kancsár Orsolya. Tovább olvasom