Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Csökkent a várakozás a határokon

Röszke - Jelentősen csökkent a várakozási idő a Csongrád megyei határátkelőkön szombat délutánra; Röszkén kétórásra zsugorodott a belépő oldalon a feltorlódott autók sora, Tiszaszigeten pedig megszűnt a várakozás - közölte a rendőrség.
Szombat délutánra a Röszkei Autópálya Határátkelőhelyen a személyforgalomban a kilépő irányban megszűnt a várakozás, így ott a gyorsabb áthaladás érdekében sávokat nyitottak meg a belépőknek, és már tíz sávon engedik a Szerbiából érkező forgalmat. Befelé a szerb és a magyar oldalon is egy-egy órát kell várakozni.

Korábban háromórás várakozás volt Röszkénél, ahol azok a nyugat-európai vendégmunkások jelentkeznek belépésre, akik az első hullámban mentek haza nyári szabadságukra, s most már munkahelyükre térnek vissza.

A rendőrök a hétvége hátralevő részében átlagosan egy órás várakozási idővel számolnak a belépéskor Röszkén.

Délelőtt Tiszaszigeten egyórás torlódás volt, ám a várakozási idő befelé délutánra megszűnt.

- Kelebiánál befelé körülbelül fél órát kell várni, kifelé háromnegyedet - jelentette szombat délután négy órakor a delmagyar.hu helyszínen tartózkodó tudósítója.

Korábban írtuk

Háromórás várakozásra számíthatnak azok, aki Szerbiából Röszkénél szeretnének Magyarországra belépni; a kilépő oldalon egyórás sor alakult ki szombat reggelre – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Tiszasziget is bedugult.

Tuczakov Szilvána elmondta: azok a nyugat-európai vendégmunkások, akik az első hullámmal tértek haza nyári szabadságukra, most már munkahelyükre tartanak, velük szemben azonban még mindig vannak nyaralni indulók. Az átkelő teljes kapacitással, hat-hat kapuval működik. A torlódás várhatóan vasárnap délutánig tart.

A rendőrség a magyar és szerb utazóknak a reggel nyolc és este hat óra között nyitva tartó tiszaszigeti határátkelőt javasolja, illetve a bárki számára igénybe vehető, folyamatosan működő tompait.

A delmagyar.hu helyszínen tartózkodó tudósítója szerint már a tiszaszigeti határátkelőn is egy órás várakozásra kell számítani mindkét irányba. A Röszke felől átterelt autósok miatt itt is hosszú sorok alakultak ki. Tudósítónk egy kisebb koccanásnak is szemtanúja volt.

Olvasóink írták

 • 7. TrombiFrédi 2010. augusztus 01. 06:41
  „4: Szürke, vagy kékruhás? Mert nem mindegy ám, hogy melyik cég!:)”
 • 6. Miracala 2010. augusztus 01. 01:47
  „Este fél 7-kor állt az egész Kossuth Lali sgt., onnan a Dorozsmai, és Pesti út! Arról senki sem akar írni? Miért is tenné! Nagyobb kocsisor volt mint karácsonykor! A városban ezen az útvonalon csak lépésben lehetett jönni, de ez úgylátszik senkit sem érdekelt.”
 • 5. RadicsLászló 2010. július 31. 17:13
  „Tiszaszigetnél 11 óra körül alig volt autó mozgás a belépő oldalon, de a sor annál nagyobb.
  Egy sávot működtettek összesen.
  Ez még nem volt elég ok arra, hogy újabb sávot nyissanak ezt 1/2 12 körül tették meg, hogy milyen sikerrel azt nem tudom, mert a megnyitott sávban az elsők között beléptem az országba.”
 • 4. suzukirobi 2010. július 31. 15:40
  „3. hát azt nem tudom, de olyan 100kilós, lóg a hasa... szóval úgy néz ki h ha én úgy megjelennék egy munkahelyen már rég kicsaptak volna... ha ebből ráismertél akkor megírhatod hogy határrendész e vagy vámos”
 • 3. TrombiFrédi 2010. július 31. 14:46
  „1-es!Vámos, vagy határrendész???”
 • 2. napfenyfurdo_mutyi 2010. július 31. 13:14
  „moderálva off”
 • 1. suzukirobi 2010. július 31. 13:10
  „valami bűn hogy milyen buták azok a vámosok röszkén... a két kedvenc esetemet megosztom veletek:
  a GB jelzés alapján azt hitték hogy görög az autó...
  a Litvánt meg akarta győzni, hogy ő nem európai, és még hívta a kollegáit is hogy segítsenek neki meggyőzni”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pedagóguskamarát szeretne az oktatási államtitkár

Kamarába tömörítené az oktatási államtitkár a pedagógusokat, amivel társadalmi megbecsültségüket és érdekérvényesítő képességüket növelné. Tovább olvasom