Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Csökkentenék a távhődíjat

Szeged polgármestere 3-5 százalékos távhődíjcsökkentést szeretne elérni. Ennek érdekében tárgyal a hőszolgáltató résztulajdonosával.
Csökkenhet a lakossági távhő díja Szegeden – jelentette be Botka László. A város polgármestere tárgyalásokat kezdeményezett Pomázi Csabával, a Szegedi Távhőszolgáltató Kft. résztulajdonosával és ügyvezető igazgatójával a lakossági távhődíjak csökkentése érdekében. Botka elmondta: a közelmúltban megvalósult gázmotoros fejlesztések eredményeképpen az önkormányzat ragaszkodik hozzá, hogy a cég megtakarításaiból csökkentsék a távfűtési szolgáltatás lakossági költségeit. Emlékeztetett arra, hogy a város vezetése már 2003-ban elérte, hogy 2007-ig a távfűtési számlák közel felét kitevő alapdíj ne nőjön, míg most a másik felét kitevő hődíj 3-5 százalékos csökkentésére is lehetőség nyílik. Erről a tárgyalások befejeztével a decemberi városi közgyűlés dönthet.

Kalmár Ferenc, a Fidesz szegedi önkormányzati frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta: a korábbi városvezetés olyan szerződést kötött a magánbefektetővel, amely tartalmazta, hogy amint lehetőség nyílik az árak csökkentésére, tárgyalni kell a kérdésről. Most a hőszolgáltató cég gázmotorokat szerzett be, amelyek hő és elektromos energia termelésére egyaránt alkalmasak. Az áramszolgáltató köteles átvenni az így termelt áramot, az ebből keletkező bevétel pedig meg kell hogy jelenjen a távhődíjakban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elitképzés a szegedi szakkollégiumban

Tíz éve alakult meg több egyetemi kar diákjainak elitképzését felvállaló Szegedi Társadalomtudományi… Tovább olvasom