Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Csomagban is kelendőek az előadások

Négyszázan voltak eddig vevők azokra a turisztikai csomagokra, amelyeket a szabadtéri idén először kínál a nemzetközi utazási iroda, a TUI szegedi képviseletével közösen. A külföldiek nagyobb számú megnyeréséhez még korábbi programhirdetésre lenne szükség.
Gálffi László és Gregor József a Csárdáskirálynőben.Fotó: Karnok Csaba
A Szegedi Szabadtéri Játékokat üzemeltető kht. összefogott az egyik legnagyobb nemzetközi utazási iroda, a TUI szegedi képviseletével, és idén először komplett turisztikai csomagban is kínálják a Dóm téri előadásokat. A mini package elnevezésű legolcsóbb csomag egy éjszakai szállást, reggelit és egy középkategóriás belépőjegyet tartalmaz – a kiválasztott előadástól és a szálloda minőségétől függően fejenként minimum 10 ezer 600, maximum 18 ezer forintba kerül.

A legdrágább csomag, a super maxi package tartalma: két éj szállás reggelivel, egy vacsora a Roosevelt téri halászcsárdában, belépőjegy egy előadásra, szegedi városnézés idegenvezetéssel, valamint ópusztaszeri kirándulás lovasprogrammal. Mindezért kétcsillagos panzióban legolcsóbb helyáras előadás esetén 27 ezer 800 forintot, négycsillagos szállodában, drágább produkcióra szóló jeggyel 36 ezer 800 forintot kell fizetni.

– Turisztikai vonzerőnk növelése érdekében kínáljuk ezt a modellértékű szolgáltatást. Ehhez az is kellett, hogy már tavaly ősszel programot hirdettünk, majd szerződést kötöttünk a TUI-val – hangsúlyozza Herczeg Tamás, a szabadtéri igazgatóhelyettese, aki szerint hosszú távon nagy lehetőségek vannak a projektben.

A japán rajongó

Sokan internetes tájékozódás után keresik meg a TUI szegedi irodáját, amely nemcsak csoportokat vár, hanem különleges egyéni igényeket is igyekszik kielégíteni. Lehota Andrea elmondta: nemrégiben egy fanatikus musicalrajongó nő jelentkezett Japánból, aki azt kérte, szervezzék meg neki, hogy meg tudja nézni a Rudolf szabadtéri világpremierjét a Dóm téren. Mindig egyedül szokott utazni, az előadás napján érkezik a Ferihegyi repülőtérre, onnan hozzák egyenesen Szegedre. A bemutató után egy éjszakát tölt itt, másnap már repül is haza Japánba. A musical megértésével nem lesz gondja, mert a Rudolfot angol nyelven feliratozva játsszák.

– Ahhoz képest, hogy idén először kínáljuk ezeket a csomagokat, jó eredménynek tartom, hogy eddig már közel négyszáz ügyfelünk van. Egyelőre többségük belföldi vendég, de például a Csárdáskirálynőre Németországból is érkezett egy tízfős csoport, és a Rudolfra is vannak német vendégeink – mondja Lehota Andrea, a szegedi TUI Utazási Központ, a Klauzál téri Aquamount Travel ügyintézője. A visszajelzések szerint különösen a külföldiek számára vonzó a turisztikai csomagban kínált program. Ha már eljönnek egy előadás kedvéért Szegedre, szeretnének minél több mindent látni. Ahhoz azonban, hogy még több német, osztrák vendéget ide lehessen csábítani, legkésőbb augusztusban le kellene adni a következő nyár programját. Így kerülhet csak be a műsorkínálat a következő évi utazási katalógusokba. Herczeg Tamás szerint ennek – az előre hozott közgyűlési döntésnek köszönhetően – idén már nem lesz akadálya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh László a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségében

A Magyar Televízió tízfős kuratóriumi elnökségének tagja lett Balogh László, akit a… Tovább olvasom