Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Csongrád megye csodái: a Pick termékcsalád

A Pick termékcsaládot nevezte meg Csongrád megye első számú csodájának Magyar József, a szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatója. A térség élelmiszer-termelésének világhíressége, a legismertebb magyar márka a Pick, mely a minőség, megbízhatóság, tradíció vonalat képviseli.
A Pick téliszalámi a magyar piac közel 80 százalékát birtokolja. A gyáralapító Pick Márk által kitalált recept titkát máig őrzik, de a nemespenész-borítású csemege jellegzetes ízének kialakulásához a Tisza hűs levegője és a szegedi mikroklíma is szükséges. Így hát a Pick téliszalámi igazi hungaricum, de szegedikum is!

Fotó: Karnok Csaba

A 138 éve Szegeden alapított gyár mai utóda, a Pick Szeged Zrt. élelmiszeriparban betöltött szerepe a gyártási kapacitások alapján is jelentős: évente 20 ezer tonna szárazárut és 40 ezer tonna hentesárut gyárt, ehhez közel 650 ezer sertést vág le a vállalat szegedi telephelyén, valamint 20 ezer szarvasmarhát Baján.

Fotó: Karnok Csaba

A Pick öt telephelyén háromezernél is többen dolgoznak. A cég idei árbevételét 60 milliárd forint körüli összegre becsüli. Ennek közel ötödrésze exportból származik. Belföldön az idén előreláthatólag 34 ezer tonna készítményt és 7700 tonna szárazárut értékesítenek.

A negyedik csodahét

Postai borítékban, levelezőlapon, de e-mailben is érkeznek a voksok, miközben széthúzódott a mezőny a www.hetcsoda.delmagyar.hu címre elhelyezett on-line szavazólapunkon. Így keressük együtt Csongrád megye hét csodáját!

A Dóm tér kapja a legtöbb voksot, a szavazóink zöme első helyen jelöli. A www.hetcsoda.delmagyar.hu címre, de a lapunk honlapján elérhető „A megye hét csodája" fórumra is várjuk a véleményeket és az újabb ötleteket kedves olvasóinktól!

A játékos kedvű „csodavárók" között hetente egy ajándékcsomagot sorsolunk ki – most a csongrádi Ott Tamásnénak küldünk levelet arról, hogy hol veheti át ajándékát. Akciónk végén bőröndnyi meglepetést nyerhet a legszerencsésebb játékos.

Mi Csongrád megye hét csodája? Szavazatukat, véleményüket továbbra is várjuk a www.hetcsoda.delmagyar.hu címen, továbbá levélben a szerkesztoseg@delmagyar.hu, illetve a 6740 Szeged, Pf. 153. címre!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovaskocsival ütközött a vonat Mihályteleknél

Szeged - Lovaskocsival ütközött vonat ma délelőtt Mihályteleknél. A baleset során személyi sérülés… Tovább olvasom