Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Csongrád megye hét csodája

Szeged - Mi Csongrád megye hét csodája? Most meghirdetett játékunk nyitányaként hét megyebeli személyiség vall arról, mit tart a térség hét nagyszerűségének. Ezzel indul a véleménygyűjtés, melyet szavazás zár.
Egyetlen ember nevezte meg az ókori világ hét csodáját. Idén az interneten több mint 100 millió ember voksolt arról, mit tart az emberiség legnagyobb teljesítményének – mondván: a 2200 évvel ezelőtti epigrammában csodaként említett hét emberi „leg" közül egyedül Kheopsz fáraó piramisa áll, vagyis eljött az idő a világ hét új csodájának kiválasztására.

Idén július elején kiderült, hogy a hét világcsoda: a maja piramis, a Kolosszeum, a Machu Picchu, a Megváltó Krisztus szobra, a kínai nagy fal, Petra sziklavárosa és a Tádzs Mahal lett a hét csoda, a gízai piramisok pedig a ráadás. Az e játék ötlete nyomán indult hazai „közvélemény-kutatásban" a Parlament, a szegedi dóm, a Mátyás-templom és a Halászbástya, az egri érseki pincerendszer, a pannonhalmi apátság, az esztergomi bazilika, és a Lánchíd lett a hét magyar csoda. Most Csongrád megye hét csodáját keressük – együtt olvasóinkkal.

Először hét megyebeli személyiséget kérdeztünk arról: mit tekint a térséghez kötődő nagyszerű teljesítménynek, alkotásnak, jelenségnek, vagy éppen kit lát csodaszerű személyiségnek. A játék folytatásaként hét héten át várjuk olvasóink véleményét a hét megyebeli „legről". Végül a legtöbbször említett hét nagyszerűség között szavazással alakul ki a toplistán belüli sorrend. Kérjük, ön is válaszoljon a kérdésre: Mi Csongrád megye hét csodája?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hároméves zsoké

Tizennyolc hónapos korában ült először pónin, kétévesen pedig megnyerte élete első lovasversenyét… Tovább olvasom