Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Csongrád megyei a vagyonőrök országos elnöke

Német Ferencet választotta elnökévé közgyűlésén a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara. Az új elnök eddig a kamara Csongrád megyei elnöki posztját töltötte be.
A vezető szerint az egyik legnagyobb probléma a vagyonőrök egzisztenciális megbecsülése. – Minimálbér mellett őrzik mások vagyonát, miközben – csak az elmúlt hat hétben – három vagyonőr vesztette életét munka közben – mondta Német Ferenc, akinek ezért legfőbb célja, hogy a kamarai tagok egy kiszámítható jövőképet láthassanak maguk előtt. Ennek fontos lépése az is, hogy megszűnjön a feketemunka. Ezenfelül szeretné közelebb hozni a kamarát a tagokhoz, hiszen az elmúlt időszakban az országos szervezetnek nem volt közvetlen kapcsolata a vagyonőrökkel, akiknek napi problémáit vagy egyáltalán nem, vagy nem a megfelelő súllyal kezelték.

Német elmondta, a civil társadalom felé is szeretne nyitni, valamint fel akarja venni a kapcsolatot a rendőrséggel. – Az országban harmincötezer rendőr mellett százezer biztonsági őr dolgozik, akiknek jelentős szerepe lehetne a közbiztonság fenntartásában – mondta az elnök. Német szerint az emberek fejében a vagyonőrökkel kapcsolatban kétféle kép létezik: vagy a felnyírt fejű kigyúrttal, vagy a pipogya nyugdíjassal azonosítják. – A nyitással többek között a civileknek ezt a képzetét szeretnénk megszüntetni – mondta Német Ferenc, aki elismerte, nem lesz könnyű dolga lavírozni a kamarában, hiszen neki is vannak érdekeltségei biztonsági cégeknél, amelyekkel szeretne piacot növelni, ugyanakkor mások érdekében is neki kell majd munkálkodnia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ujjnyi por az életmentő műszereken

Folyamatosan dolgoznak a munkások a szegedi Traumatológiai Klinika Baleseti Sebészeti Ambulanciáján.… Tovább olvasom