Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Csongrád megyei képviselők a kormányfő döntéséről

Szeged - Ha lesz új kormányfő, az MSZP foglya lesz – ezt gondolja a fideszes Nógrádi Zoltán. Sándor Klára közölte: az SZDSZ odaáll egy kemény program mögé, de ehhez nem kell koalíció.
Nógrádi: Álegyeztetés előre eldöntött dolgokról

Jól megszervezett koreográfia, eszköz arra, hogy Gyurcsány Ferenc továbbra is biztosítsa befolyását – jellemezte Nógrádi Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője a miniszterelnök szombati bejelentését. A politikus szerint nem várható változás, két hét „álegyeztetés" kezdődik az MSZP-ben előre eldöntött dolgokról. „Az új kormányfő – ha lesz új – úgy fog táncolni, ahogy az újraválasztott pártelnök fütyül" – fogalmazott Mórahalom polgármestere.

Május végéig nem folyik majd érdemi munka a parlamentben, a tervezett döntéseket sem hajtják majd végre, azaz öt hónapig a legnagyobb válság közepén semmi nem történik. A politikai elit a saját túlélése érdekében cselekszik, az EP-választásokig nem lesz változás, a válság tovább mélyül – vélekedik a képviselő, aki hangsúlyozta: ha lesz új miniszterelnök, akkor neki és az új kormánynak két nehéz dologgal kell megbirkóznia: az örökséggel, és azzal, hogy az MSZP foglya lesz.


Az SZDSZ-szel kapcsolatban közölte: a párt egyetlen menekülési lehetősége, ha az álellenzéki szerepből visszatér a koalícióba.


Sándor Klára: Nincs koalíciós kényszer

– A szükséges gazdasági lépéseket meg kell tenni, ebben a Szabad Demokraták Szövetsége partner. Oda fogunk állni egy kemény program mögé, de ehhez nem kell koalíció – reagált Sándor Klára liberális országgyűlési képviselő a kérdésre: újraalakulhat-e az MSZP–SZDSZ-koalíció. A szegedi politikus közölte: a válságot kezelni kell, ehhez olyan emberre van szükség, aki képes a szükséges és fájdalmas lépéseket megtenni, ugyanakkor nem fél politikai népszerűsége elvesztésétől – vagyis külső jelölt lenne ideális a miniszterelnöki posztra. Sándor Klára neveket nem mondott, szerinte „ez nem az SZDSZ dolga".


Gyurcsány Ferenc szombati bejelentését váratlannak és meglepőnek, a miniszterelnöki indoklás alapján ugyanakkor érthetőnek nevezte. Most a kormányfő tisztább helyzetet teremtett, ő pedig kíváncsian várja, a Fidesz előáll-e végre válságkezelő programmal. Szerinte az előrehozott választás követelése a legnagyobb ellenzéki párt demagóg blöffjeinek egyike, amivel éppen a Fidesz járna a legrosszabbul. Sándor Klára szerint a Fidesz és az MDF is menekül a felelősség elől.

Úgy véli, Ujhelyi Istvánnak és Botka Lászlónak is nagy szerepe van a kialakult helyzet kezelésében, végül hozzátette: Szegeden továbbra is jól együttműködik az MSZP és az SZDSZ.

Olvasóink írták

 • 10. Rozsdás 2009. március 23. 20:03
  „Egy valamire való politikus tisztában van az ország politikai és gazdasági helyzetével!!
  Minden erejével a pozitiv változások elősegitését kellene megteremtenie!!Ehhez képest mindegyik elmerül a langyosvízben,ahol a saját bukszáját megtömheti!!”
 • 9. Rozsdás 2009. március 23. 19:51
  „8-as És mitől hiteles???”
 • 8. gardista33 2009. március 23. 19:47
  „rozsdas,Vona GáboR!”
 • 7. gardista33 2009. március 23. 19:47
  „illés.egy ut van:az a Jobbik !”
 • 6. gardista33 2009. március 23. 19:46
  „ez a holgy nem csalassal lett kepviselo?”
 • 5. Rozsdás 2009. március 23. 19:41
  „Csak egy hiteles politikust nevezzen meg valaki!!
  Mert én már senkit nem ismerek!!”
 • 4. illés 2009. március 23. 18:26
  „3. Pontosan erről van szó. Egyik kutya, másik eb. Nógrádi sem különb, ő is ezt teszi szűkebb környezetében, ha lehetősége lenne rá nagyban is ezt tenné. Nem védeni akarom Gyurcsányt, éppen elég már belőle, de a Fidesz sem különb.”
 • 3. Túrórudi 2009. március 23. 17:33
  „Nógrádi úr már csak tudja, hogy megy ez, ő is ezt gyakorolja.”
 • 2. madártej 2009. március 23. 15:45
  „Így van, Maci...Amint Sándor Klárából se lesz többet ogy. képviselő egyéniben, a Szeged 2. vk.-ban...:)”
 • 1. maci52 2009. március 23. 12:27
  „Igaza van Nógrádinak,kutyából nem lesz szalonna!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem ciki a plázacica

Szeged - Ma már nem ciki plázacicának lenni – derült ki tegnap délután, amikor fiatalokat kérdeztünk a legnagyobb szegedi bevásárlóközpontban. Tovább olvasom