Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Csongrád megyei tűzoltók is segédkeznek Borsod megyében

Szeged - A Borsodban kialakult veszélyhelyzet kezelésére Csongrád megyéből is elindult a segítség; több mint húsz tűzoltó kelt útra öt gépjárművel - közölte a katasztrófavédelem kedden.
A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság illetékességi területéről a csongrádi városi, a szegedi és szentesi tartalékokat indították útnak, 18 emberrel és három gépjárműfecskendővel - mondta Tátrai János sajtószóvivő, hozzátéve, hogy a katasztrófavédelem négy munkatársát is Borsodba vezényelték, két gépjárművel.

A megsegítésre küldött állomány szabadnapos tűzoltókból, illetve munkából vezényelve hétfőn, a délelőtti órákban indult el. A Csongrád megyei tűzoltók, miután megérkeztek, egész éjjel dolgoztak, több mint háromezer homokzsákot építettek be Ócsanálos térségében a védvonalba, majd két óra alvás után most Szikszón szivattyúznak.

Az Alsó-Tisza vidékéről egyébként hetven árvízvédelmi szakembert is - tizenegy műszaki irányítót és csaknem hatvan gát- és csatornaőrt, valamint vízépítő munkást - átvezényeltek Észak-Magyarországra - tájékoztatott korábban Dobi László, a regionális vízügyi igazgatóság vezetője.

Olvasóink írták

 • 11. apuka 2010. május 18. 20:17
  „Amikor 70 vízügyes megy védekezni és 18 tűzoltó, akkor a cikket így kell kezdeni: Csongrád megyei vízügyesek is segédkeznek Borsod megyében, és a cikk végén kell "mellesleg" megemlíteni a tűzoltókat. A víz elleni védekezést nem a katasztrófavédelem irányítja, hanem a vízügy. Reális tájékoztatást!”
 • 10. Rescue 2010. május 18. 19:51
  „Tisztelt cikk író!

  A Makói és Hódmezővásárhelyi kollégákat is meg kellene említeni, mert ők is mentek a többi Csongrádi, Szentesi és Szegedi kollégákkal.

  Tisztelettel: RESCUE”
 • 9. XDMuffin 2010. május 18. 15:23
  „4. igaz!!
  csak ilyenkor hol vannak a mi drága nagy vezetőink? Orbán fél a víztől vagy a hidegtől? Bezzeg a sokak által üldözött, vezetőink által pedig "betiltott" gárda ott van, segít és még több segítséget szervez: (moderálva). Hajrá jobbikosok, remélem sokak szeme felnyílik hogy kikre is lehet számítani igazán.”
 • 8. antikos 2010. május 18. 14:10
  „A gárdisták vannak ott a legtöbben! Érdemes kukucot olvasni:)
  Hajrá mindenkinek aki segít!!!”
 • 7. Memnel 2010. május 18. 14:09
  „"A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei védelmi bizottság titkára,Varga Mihály mérnök ezredes elmondta, hogy vízügyi szakemberek, katonák, polgári védelmisek dolgoznak a Tornyosnémetiről Miskolcra vezető 3-as út felsőzsolcai és arnóti körforgalmi csomópontjánál a Sajó áradása miatt. "”
 • 6. rescue 2010. május 18. 14:07
  „Ja a makóiakról és a hódmezővásárhelyiekről se feledkezzünk meg!”
 • 5. Tóthimi 2010. május 18. 13:42
  „katonák?”
 • 4. Minibusz 2010. május 18. 13:28
  „Ott vannak a rendőrök is a gáton!

  Várják, hogy vége legyen a védekezésnek, és akkor elkezdik igazoltatni meg előállítani a gárdistákat, akik ott dolgoznak”
 • 3. bélás 2010. május 18. 12:56
  „2.
  egyetértek, de én még toldanék hozzájuk rendőröket. hasznuk amúgy sincs sok, csak a magyar autósokat cseszegetik”
 • 2. littlebird 2010. május 18. 12:34
  „Értem én, hogy a tűzoltók a katasztrófa védelem alá tartoznak és mennek segíteni ahol tudnak, de hol van a hadsereg, akinek a Hazát kell védeni? Egyetlen hiradásban sem láttam katonát a gáton. Vagy a zsoldosokat nem lehet kivezényelni? Lehet, hogy vissza kellene állítani a sorkatonaságot, legalább megmutathatnák ki a legény a gáton!”
 • 1. osszeomlas 2010. május 18. 11:52
  „Kitartás Fiúk, Lányok! Erőt, egészséget a nagy munkához! Ha tehetném mellettetek lennék!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordot döntött hétfőn a hideg

Soha nem volt még annyira hűvös Szegeden a „legmelegebb" órákban, mint tegnap: 10 foknál nem kúszott feljebb a hőmérő higanyszála. Tovább olvasom