Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Csonka András rejtegette a nővérét

Szeged - Fény derült a titokra: Szegeden él a sikeres színész és műsorvezető, Csonka András eddig rejtegetett nővére, Karádyné Csonka Edit. A kozmetikusként dolgozó testvér sosem akart ismert lenni. Amikor felkerestük, szívesen mesélt öccséről, Bandiról.
Ritkán találkoznak, mégis megérzik, ha baja van a másiknak. Órákat beszélgetnek telefonon – egyszerre barátok, társak és testvérek. A szegedi Karádyné Csonka Editről kevesen tudják, hogy ő a színész és televíziós műsorvezető Csonka András eddig „rejtegetett" nővére.

– Nagyon erős a kapcsolatom Bandival. Mindig számíthatunk egymásra. Igényli is, hogy törődjenek vele. Ha valaki bántja, olyan, mintha engem is bántanának – mondta Edit, miközben a közös fotókat nézegettük.

A Csonka család gyökerei Szegedről indulnak: édesapjuk, Csonka Endre Szegeden született, és a szegedi színházban játszott évekig. A munka miatt Budapestre költöztek. Hároméves volt Edit, amikor szülei elváltak. Ő az édesapjával maradt.

A nyarakat a nagymamájánál töltötte Szegeden. 13 éves volt, amikor az apja újra megnősült. Egy év múlva már büszkén tologatta a kis Bandit a babakocsiban Budapest utcáin.

Karádyné Csonka Edit kozmetikusként dolgozik Szegeden Fotó: Miskolczi Róbert
Karádyné Csonka Edit kozmetikusként dolgozik Szegeden
Fotó: Miskolczi Róbert

– Kicsit anyáskodtam a kistestvérem fölött. Olyan büszke voltam rá, hogy volt, aki azt hitte, a saját gyermekem. Imádtam babusgatni!

Edit 18 évesen ment férjhez a szegedi Karády Istvánhoz. Visszaköltözött a Tisza-parti városba, és kozmetikus lett. Bandi ekkor még csak ötéves volt. A távolság azonban még szorosabbá tette a két testvér kapcsolatát.

– A mai napig együtt pihenünk augusztusban a család balatoni nyaralójában. A nagyobb ünnepeket, mint például a karácsony vagy a húsvét, szintén együtt ünnepeljük.

2001-ben, hosszas betegeskedés után, 86 évesen halt meg az édesapjuk. 2006-ban pedig tragikus hirtelenséggel vesztették el a család 62 éves „motorját", Bandi édesanyját. Nehéz időszak volt ez mindkettejük számára. Edit mindent megtett azért, hogy öccse túltegye magát ezen a nehéz időszakon.

– Nagyon szerette az anyját, szoros volt a kapcsolatuk. Életem egyik legnehezebb feladata volt, amikor megmondtam Bandinak, hogy meghalt az édesanyja – emlékezett vissza Edit a tragikus eseményre.

Az 57 éves szegedi testvér a népszerű színész minden premierjén ott van, és élőben látta öccsét táncolni a Szombat esti láz szuperdöntőjében.

– Nemigen tudok rossz tulajdonságot mondani Bandiról. Talán azt, hogy hipochonder: egyet köhög, és már csörög is a telefonom, hogy beteg. Emellett örökké elégedetlen önmagával. Néha „helyre kell tenni". Nem szeret konfrontálódni, inkább önmarcangoló típus. Ugyanakkor imád élni, és nagyon közvetlen mindenkivel. Szerintem ezért marad örökké fiatal.

Olvasóink írták

 • 14. ganxta 2008. október 27. 11:41
  „Hát igen, én sem verném nagydobra, hogy az ország egyik leghíresebb melegje a rokonom. Valószínűleg titkolnám.

  Az emberi tulajdonságokat hagyjuk, azt majd megítéli a kedves párja. A többi csak máz.

  A művészi kvalitásokat meg majd eldönti az idő és az emlékezet.”
 • 13. ollaáriné 2008. október 26. 22:26
  „Era
  Nem értem azokat az embereke akik ilyen trágár módonbeszél egy családról. Előbb talán a maga körűl kellene szét néznie, mert nem hiszem hogy alevelek íróly túl nagyinteligenciával rendelkeznek.Igen is Pici jól csinálja a hivatását és az a lényeg .”
 • 12. irigyek 2008. október 26. 14:11
  „Csonka Picit az egész ország szereti , kedveli, áldott jó lélek, remek szinész,igazi jó srác.Itt az irigyek szólama süt, mert valószinű az ő családjukban egyetlen neves, vagy híres ember sincs. Sokan örültek, hogy szegedi kötődése van és ezt a DM felfedte.Valószinű ez fáj néhány embernek. De akik ismerik őket, tudják, hogy ritkán beszéltek erről a családi kapocsról.Nincs ebbe semmi, ők nem hivalkodóak, meg nem terpesztős képeket nézegetnek, csak egyszerűen müvelt, tanult emberek, szinészek , orvosok, kozmetikusok világában élnek.Jó a cikk, legalább tudjuk, kinek van szegedi kötődése. Akinek nem tetszik, nem kell elolvasni., ocsmányságokat irni.
  Sokkal jobb annál, mint arról olvasni,hogy a Für Tomi egy éve nem dolgozik, és felveszi érte a lóvét.”
 • 11. Szomszéd 2008. október 24. 19:09
  „Nem értem, hogy a sokak által igen kedvelt Karády doktor úr és kedves neje Edit, mivel érdemelték ki ezt a sok csúnya hozzászóllást?”
 • 10. LukSzusz 2008. október 24. 18:34
  „Nahát? Ki gondolná hogy ez a majom a nyakán hordja a fejét? Ez aztán a hír,meg a BUX INDEX,meg a Gyucsány libamájas vacsija,meg Botka szallagavatója a mi pénzünkből,ennek a Délmagyarnak másik név kell,pl.Seggünk és környéke.”
 • 9. ratyi 2008. október 24. 18:29
  „Inkab egy jo csupasznos kepet raktak volna be, tudod olyan terpesztoset e helyett a cikk helyett biztos jobban menne a lap. :-)
  Pityuka tudjuk am hogy te a csonkapici vagy allneven akinek mellesleg a delmagyar foszerkesztoje az unokanagybatja.”
 • 8. Pityuka 2008. október 24. 18:10
  „Legyszives irjatok mar azt is meg hogy mi erdekel benneteket , ne csak azt ami nem .”
 • 7. six666 2008. október 24. 17:59
  „A k.. életbe... eddig nem tudtam aludni, hogy ennek a RTL-homónak mi a titka. Na még a mopszunk is kevesebbet horkol.. KI A FASZT ÉRDEKEL CSONAK-FAROK meg a családja ???”
 • 6. nahát! 2008. október 24. 17:41
  „Félelmetes. Van testvére?

  Erre nem gondoltam.

  De ez miért híranyag?”
 • 5. Herrné 2008. október 24. 14:38
  „...és mikor lesz "nagynéni"?

  Nem dicsekednék ezzel a rokonsággal.”
 • 4. maci52 2008. október 24. 14:04
  „Ki a fas*zt érdekel az a lófejű köcsög?”
 • 3. sunyi 2008. október 24. 12:20
  „Basszus, ez aztan a hir. Be kell szarni ezen a delmagyaron neha.”
 • 2. konz-feud 2008. október 24. 11:33
  „Erre vártam évek óta!
  És most sírjak örömömben? Rettentő nagy hülyeség, de hát ez a dm.”
 • 1. ded88 2008. október 24. 08:07
  „Ritka sznob család.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1956: Pusztay Éva mellett kitartott szerelme

Szeged - Első szegedi egyetemista nőként állította népbíróság elé a Kádár-rendszer Pusztay Évát, az 1956-os röpcédulákat gyűjtő, sokszorosító és terjesztő vegyészhallgatót. Tovább olvasom