Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Csoportos határsértés embercsempészekkel Ásotthalmon

Ásotthalom - A vasárnapi két határsértő elfogást követően szép összehangolt együttműködésben a Szeged Határrendészeti Kirendeltség, CSMRFK Bevetési Szolgálat Bevetési Osztály, és a Mórahalmi Rendőrőrs járőrei nyolc határsértőt és két embercsempészt fogtak hértfő éjszaka.
A szolgálat a megszokott módon indult: eligazítást követően a határrendész járőrök elhelyezkedtek a határterületen, megkezdték az Államhatár figyelését. A csend „hangja" jellemezte a határt egészen fél tízig, amikor a szegedi határrendész járőr Ásotthalom térségében észlelte egy kézi hőkamera segítségével, hogy egy csoport illegálisan lépi át az országhatárt.

A felfedést követően rögtön értesítette a kirendeltség ügyeletesét, aki megszervezte a terület lezárását, riasztva a területen szolgálatot teljesítő járőröket, beleértve a Mórahalom Rendőrőrs járőreit is.

A csoport megfigyelése tovább folytatódott, akik közben a határt átlépve a közeli erdős területre bevették magukat, és eltűntek a látótérből. A figyelő járőrök rögtön a nyomunkba eredtek, mindeközben az ügyeletes irányítása alatt a többi határrendész a valószínű mozgási irányt fogta, illetve egy járőrpáros a határsértőkkel szemben közlekedett, amikor nem messze tőlük Ásotthalom irányából két nagy sebességgel közlekedő személygépjármű zajait hallották meg. A gépjárművek megálltak, majd ajtócsapódásokat követően már indultak is vissza.

Elfogás után. Fotó: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság
Elfogás után. Fotó: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A szakszerű intézkedéseknek, terület zárásának köszönhetően a Bevetési Osztály járőrei keresztezték a gépjárművek mozgását, és megállították őket. Az igazoltatás során kiderült, hogy a járműveket egy magyar, illetve egy horvát állampolgár vezette, utasaik pedig az illegálisan határt átlépő 8 fő koszovói állampolgár.

A feltartóztatott koszovói személyek (egy nő és hét férfi) előállításra kerültek a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ügyüket a Kirendeltség Hatósági Osztálya vizsgálja idegenrendészeti eljárás keretében. A két gépjárművezetővel szemben a büntetőeljárást a CSMRFK Felderítő Osztálya „embercsempészet" megalapozott gyanúja miatt folytatja le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott rendszám után nyomoznak a tarjáni rendőrök

Szeged - A Szegedi Rendőrkapitányság Tarjánvárosi Rendőrőrse egyedi azonosító jel meghamisítás… Tovább olvasom