Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Csörgött a vekker a Fidesznél

Elindította a Fidesz kampányát, bemutatta Tisza Lajos-terv nevű programját tegnap Oláh János, a párt polgármesterjelöltje. Kijelentette: Szeged gazdasága romokban hever.
Oláh János ébreszti Szegedet. Fotó: Frank Yvette
Egy ébresztőóra csörgése vezette be Oláh János Fidesz-elnök, szegedi polgármesterjelölt tegnapi programismertetőjét. Ébresztő Szeged! – ez a Fidesz helyi szervezete kampányának címe, Oláh programjának neve pedig Tisza Lajos-terv. A jelölt szerint a város olyan helyzetben van mint 1879-ben volt, ezért nevezték el a tervet az árvíz utáni újjáépítés királyi biztosáról.

– A gazdaság romokban hever, minden szegedinek 200 ezer forint pluszadósságot tett a vállára a mostani önkormányzat – mondta Oláh János. Pozitív példaként Debrecent említette, melynek önkormányzata nem eladja, hanem gyarapítja a város vagyonát. Azt mondta, Szeged ugyan a napfény városa, de a napfény mellett fontos az árnyék is, ezért ő a „fény és nyáron az árnyék városává" szeretné tenni a csongrádi megyeszékhelyet.

Kilenc pont

A Tisza Lajos Tervben a következő elvárások szerepelnek: A városvezetés sáfárkodjon jól Szeged vagyonával! Újra munkalehetőséget és javuló gazdaságot Szegeden! A rászorulók iránt elkötelezett, gondoskodó önkormányzatot! Az egészségügyi ellátás biztonságát, az egészség megőrzését! Befektetést a jövőbe: korszerű oktatást! Ne kelljen a fiataloknak elmenni Szegedről! Használjuk fel Szeged sokszínű kulturális életét a város gazdagodására! Hajrá Pick Szeged, de focit is akarunk! Ne legyen Szeged gazdátlan város! 
A politikus hangsúlyozta: programját a szegediekkel való konzultáció alapján szakértők segítségével dolgozta ki. Szerepel benne többek között az az elvárás, hogy a jól képzett fiatalok ne hagyják itt a várost, ennek érdekében Oláh támogatná a kis- és középvállalkozásokat, és kidolgozott egy első lakáshoz jutást célzó programot is. Az általa bevezetendő fontos újítások között említette az önálló városrészi érdekérvényesítést.

Munkatársaival kidolgozták minden városrész négyéves programját az ott lakók által felállított problémaleltár és fontossági sorrend alapján.
– A program reális igényeken alapul. A terv bármely mondata számon kérhető akár menet közben, akár négy év múlva – mondta a Fidesz-elnök, aki Botka László polgármestert elődjének nevezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gregor József szülinapja a Muzsikáló Udvaron

Hatvanhatodik születésnapját ünnepli ma Kossuth-díjas basszistánk, Gregor József, aki vasárnap este… Tovább olvasom