Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Csúcslabort építettek

A szegedi Móra Ferenc Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban tegnap országos szinten is egyedülálló felszereltségű gázkészülék-mérőlabort avattak fel.
Egyedülálló a labor felszereltsége. Fotó: Schmidt Andrea
A szegedi Móra Ferenc Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban tegnap országos szinten is egyedülálló felszereltségű gázkészülék-mérőlabort avattak fel. Az újonnan épített hatvan négyzetméteres könnyűszerkezetes pavilonban a jelenleg ismert legkorszerűbb Viessmann-kazánok, valamint egy levegő-víz hőszivattyú – működik.

Erre azért volt szükség, mert az iskola egyik legfontosabb fejlesztési célja az épületgépészeti, fűtés- és gáztechnikai képzés további erősítése, tárgyi feltételeinek javítása. A mérőlaborral megteremtették a lehetőségét egy olyan csúcstechnológiával felszerelt központ létrehozásának, ahol munkájára igényes, a kor követelményeinek megfelelően széles látókörű, gyakorlatias, de szilárd elméleti alapokkal rendelkező szakembergárda képezhető.

A Móra-iskola a beruházásra pályázaton 11,3 millió forintot nyert, a szakterület országosan elismert vezető cégei 6 millióval támogatták a labor létrehozását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az alvó csecsemőket nem fényképezik

Hetente több száz embert fotóznak le a szegedi okmányiroda munkatársai. Nyaralás előtt,… Tovább olvasom