Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Csúcsra járnak a szegedi diákszállók

Szeged - Csúcsra járnak a szegedi kollégiumok, a hallgatók kiköltözése után az olcsó szállást kereső turisták foglalták el a diákszállásokat. A Móra Ferenc Kollégium felújítás miatt nem fogad vendégeket ezen a nyáron.
Hiába szállingóztak ki a hallgatók nyáron a szegedi kollégiumokból, mégsem maradtak üresen a diákszállók. A Szegedre érkező turisták közül ugyanis sokan választják az olcsó kollégiumi szállást.

A Dóm tér közvetlen közelében található Apáthy István Kollégiumnak ilyenkor is legalább hatvan-hetven százalékos a kihasználtsága. A 240 férőhelyes, 80 szobás koleszt a szabadtéri játékok technikai személyzete és a Játékokra látogató vendégek mellett a nyári egyetem hallgatói valamint a nyári konferenciák résztvevői is igénybe veszik. A háromágyas szobákban egy főnek 3300, két főnek 5600, míg három főnek 6900 forintba kerül egy éjszaka az idegenforgalmi adóval együtt. A belvárostól távolabb, a Kossuth Lajos sugárúti Károlyi Mihály Kollégiumban turistaszállást, vendégszobát vagy lakószobát bérelhetnek a városba érkezők.

A 10-18 ágyas, közös tusolókkal és illemhelyiségekkel ellátott turistaszállás 1200 forintba kerül egy főnek éjszakánként. A legdrágábbak a külön fürdőszobával, hűtővel és kábeltelevízióval felszerelt két-három ágyas vendégszobák. Ezek személyenként 2880 forintot kóstálnak egy napra. Az újszegedi Herman Ottó Kollégiumban 2100 forintba kerül egy éjszaka. – 60-70 szobát egész évben fenntartunk a PhD-s és a szakmai gyakorlaton részt vevő hallgatóknak. A többi, majd kétszáz férőhely kihasználtsága hétvégenként közel százszázalékos. A szegedi alternatív színházi szemle színészei, technikai személyzete és újságírói is nálunk szálltak meg. Mint ahogy a megyejáró fesztivál táncos csoportjai és a gyermek sporttáborok is megtaláltak bennünket – árulta el Buzás Szilárd, kollégiumi igazgató.

A szintén újszegedi Móra Ferenc Kollégium ugyanakkor nem fogad vendégeket ezen a nyáron. – Felújítjuk az épületet, ezért nem tudunk kiadni szobákat. Az összes emeleti lakórész és vizesblokk megszépül – tudtuk meg Erdélyi Ágnes kollégiumi igazgatótól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piros cipő és ajándékok

Reméljük, hogy sokan velünk játszanak péntek este, és piros cipellőben érkeznek a Marica grófnő Dóm… Tovább olvasom