Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Csúcsra járt, jár a színház

Senki sem emlékszik hasonló nagyüzemre: tegnap öt előadást tartottak a Szegedi Nemzeti Színház három játszóhelyén. Akadt olyan művész, aki kedden két produkcióban, három alkalommal lépett színpadra.
Jelenet a Bors néni előadásából, jobbról elöl Boncz Ádám. Fotó: Gyenes Kálmán
Öt előadást tartottak tegnap a Szegedi Nemzeti Színház három játszóhelyén, ráadásul a Luxemburg grófját és a Dulszka asszony erkölcsét is próbálta a társulat. Mint egy csúcsra járatott nagyüzemben, úgy dolgoznak mostanában a színészek.

– Azért is ilyen nagy a hajtás, mert az igazgató elmebeteg munkamániákus. Fel kellett ismernünk, hogy a színházba járó szegedi közönség változatos, pörgős kínálatra tart igényt, amit kötelességünk figyelembe venni a műsorterv kialakításakor – mondja Székhelyi József színidirektor, aki nem kis büszkeséggel újságolja: már Bors néni klubok alakultak, annyira szeretik a kicsik a Pásztor Erzsi címszereplésével gyermekbérletekben naponta kétszer játszott előadást. Nemes Nagy Ágnes mesejátékának díszletét estére félretolják, betesznek a nagyszínpadra nyolcvan-száz széket, és jöhet a Holdudvar-projekt. – Éjszakai kóborlásaim során a JATE-klubban láttam Wodala Márkot és Makk Hajnalkát William Mastrosimone fantasztikus kétszemélyes egyfelvonásosában, A pulóvergyűjtőben. Azt gondoltam, kutyakötelességem ezt a káprázatos, tehetséges produkciót a színházban is megmutatni – árulja el az igazgató, aki a kisszínházban is nagy érdeklődést tapasztalt a különleges egyéni vállalkozások iránt. Legutóbb Mácsai Pál aratott ott hatalmas sikert Örkény-estjével, tegnapra és mára pedig Vári Évát hívták meg Edith Piaf-műsorával.

A Korzóban Christopher Hampton Teljes napfogyatkozása megy, amire – immár harmadik évadja – még mindig sokan kíváncsiak. Ebben a produkcióban Boncz Ádám játssza Rimbaud szerepét, aki tegnap alighanem rekordot döntött: két darabban háromszor lépett főszereplőként színpadra. – Nagyon kellett koncentrálnom, hiszen a közel kétórás előadásban végig a színen vagyok, egyetlen pillanatra sem engedhetek ki. Két Bors néni között is pihentem egy órát, és most is szeretnék egy kicsit aludni az esti Napfogyatkozás előtt – mondta tegnap délután a tehetséges fiatal színész, aki édesanyja tanácsára multivitaminnal erősített a nem mindennapi igénybevételre.

– Az év végi hajrá mindig extra energiákat követel. Nálunk ez a csúcsszezon: szeretnénk bőséges kínálattal várni a publikumot. Éjjel-nappal minden sufniban tanulunk, korrepetálunk, részpróbákat tartunk – sorolja Székhelyi József, majd régi vesszőparipáját is megismétli: – A halaskofától az akadémiai értelmiségig mindenkit szeretnénk kiszolgálni.


Megismétlik a rekordot

A Szegedi Nemzeti Színház ma megismétli a tegnapi rekordot: 10 és 14 órától a Bors nénit adják a nagyszínpadon, ahol 19 órától már újra A Pulóvergyűjtő megy. Vári Éva 19.30-tól megint Edith Piafként lép színre, a Korzóban pedig Verlaine és Rimbaud különös kapcsolatát idézi meg Boncz Ádám és Pataki Ferenc. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy fantom pofozkodott

Dózsa Gábor felfüggesztette tegnap a gyermekbántalmazással kapcsolatban indított vizsgálatot. Az… Tovább olvasom