Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Csúfító falfirkáival az iWiW-en is büszkélkedik Gábor

Mintegy húsz helyet mutatott a városban, ahová graffitiket rajzolt; a 25 éves szegedi fiatalembert néhány hete fogták el a rendőrök. Szerették volna előzetes letartóztatásba helyezni, ám az ügyészség ezt nem látta indokoltnak. Gábor a kapcsolatépítő portálon büszkén hirdeti rongálásait.
„Bor, Graffiti, Fákság" – írja a kapcsolatépítő portálon bemutatkozó soraiban Gábor, aki magát BGF-ként regisztrálta. A 25 éves fiatalemberről még megtudható: amikor dolgozik rongál, amikor nem, akkor is. Telefonszámaként a rendőrség segélyhívóját, a 107-et adta meg, magát özvegynek és 3 évesnek mondja.

A rendőrség április 13-án adott ki körözést ellene, és egy igazoltatás során sikerült is nyakon csípni. Rongálás miatt keresték, ugyanis a fiú több szegedi intézményen, valamint közterületi tárgyon hagyta ott kézjegyét – a BGF-et – graffiti formájában.

A névjegy az egész városban százszámra megtalálható. A kapcsolatépítő portálon is jó néhány szegedi ház-, és tűzfalat látni ezzel a felirattal – elkövetőjük büszkén hirdeti ezeket. Gábor a kihallgatása után mégis „mindössze" húsz helyet mutatott meg a rendőröknek, ahova graffitiket rajzolt. Többek között a Petőfi Sándor sugárút–Vitéz utca sarkán levő fogorvosi rendelő homlokzatának és a polgármesteri hivatal Károlyi utcai oldalának kipingálását ismerte el.

Tovább nyomoznak

A szegedi rendőrkapitányság több esettel kapcsolatban is adatgyűjtést végez, a névjegyek alapján próbálják a rongálókat beazonosítani, a cselekményeket személyhez kötni – tudtuk meg M. Toronykőy Márta rendőrségi szóvivőtől.

Kiss Jelica Mária fogorvos azt mondta, a rendelője bejáratát elcsúfító graffitit egy hónapja festették fel. – Mérgelődtem, de a feljelentésen nem gondolkodtam. Nem hiszem, hogy sikerülne elkapni a firkálót – mondta. Kérdeztük, ha a rendőrség mégis elkapná a tettest, akkor is így gondolkodna? – Nem hinném, hogy lenne annyi pénze, hogy megtérítse az okozott kárt – válaszolt.

A rendőrség április 21-én előterjesztést nyújtott be az ügyészségen Gábor előzetes letartóztatására, de nem jártak sikerrel. Pedig a férfi nem rendelkezik állandó lakhellyel, és a rendőrség szerint ha újra „elő kellene venni", néhány napba biztosan beletelne a felkutatása. – Nem találtuk indokoltnak a letartóztatását – mondta Bariné Tóth Éva ügyész, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. A fiatalembert öt évvel ezelőtt garázdaság miatt egyszer már pénzbüntetésre ítélték.

Gábort április 23-án engedték szabadon a rendőrök, pontos tartózkodási helyéről jelenleg nem tudnak. iWiW-es ismerősei között érdeklődtünk: mit tudnak a graffitikkel a várost elárasztó fiúról? Az egyik lány azt mondta, ő csak a fiatalember keresztnevét tudja, és az utcán szokott vele találkozni. Másikuk azt mesélte, a BGF mögött egy egész graffitis csapat rejtőzik, akiket általában Felsőváron és Rókuson lehet megtalálni. – Különös ismertetőjegyük, hogy bandában vannak, magnót hallgatnak és kannás bor van a kezükben – mondta az internetes ismerős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakásfelújítás: egy hónap és legalább egymillió forint

Aki azt tervezi, hogy az elkövetkező hónapok alatt csinosíttatja ki lakását, nem árt, ha legalább… Tovább olvasom