Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Csurka szerint a Fidesz nyer

A Fidesz nyeri meg a választásokat, az viszont kétséges, hogy mi bejutunk-e a parlamentbe – mondta tegnap Csurka István Szegeden a MIÉP-Jobbik a Harmadik út választási szövetség kampányzáró megyei nagygyűlésén.
Fotó: Gyenes Kálmán
Szegeden tartotta tegnap a MIÉP-Jobbik a Harmadik út választási szövetség kampányzáró megyei nagygyűlését. A szimpatizánsok és párthívők félig töltötték meg a megyeháza nagytermét. A szónoklatok sorát a megyei 2-es választókerületben induló Herold Gábor kezdte. A fiatal szegedi jobbikos politikus közölte: nem a politikai elitnek, hanem az embereknek kell kimondaniuk, hogy nagy-e a jólét vagy sem. A képviselőjelölt szerint a mai politikai életben ismeretlen fogalom a becsületesség és a humanizmus. Hangsúlyozta, csak nekik vannak konkrét terveik a munkahelyteremtésre. Kovács László megyei elnök, a 6-ös körzet jelöltje arról beszélt, hogy védekezni kell az MSZP és Fidesz áradat ellen, amely vasárnap el akarja söpörni a MIÉP-Jobbik választási szövetséget.

„Tudom, hogy bejutunk a parlamentbe" – közölte Nagy Ervin. A Jobbik országos választmányának elnöke hangsúlyozta: ha bekerülnek az országgyűlésbe, akkor nemzeti és keresztény alapokra helyezik az oktatást, kötelezővé teszik a hittanoktatást, és harcolnak majd azért, hogy június 4-e – Trianon évfordulója – emléknap legyen.

„Itt kijelentem, hogy a Fidesz – anélkül, hogy megérdemelné – 57-58 százalékkal megnyeri a választásokat" – kezdte beszédét Csurka István. A MIÉP elnöke szerint csak akkor lenne jó rendszer Magyarországon, ha a MIÉP-Jobbik szövetség is bekerülne a parlamentbe. „Jelenleg kétséges – fogalmazott Csurka, és szétnézett a teremben –, hogy bejutunk-e az országgyűlésbe, mert a Fidesznél vannak azok a szavazók, akik korábban itt voltak." Szerinte a győzni akarás csábította el őket, „bevették a maszlagot, hogy itt elveszik a szavazatuk." Csurka szerint magyar tragédia készülődik, mert nem lesznek olyanok a parlamentben, akik úgy képviselnék a magyarságot, mint a MIÉP-Jobbik politikusai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korai lenne a garantált bérminimum?

Kormányrendelet írja elő a vállalkozóknak , hogy a minimálbér mellett a garantált bérminimum… Tovább olvasom