Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Csurka védi meg a kormányt Szegeden

Szeged - A kormányt támogató gyűlésen a MIÉP elnöke „civil magyar keresztény gondolkodóként" mond beszédet. A szervezők szerint ő az egyik legnagyobb európai gondolkodó.
Csurka István lesz az egyik szónok Szegeden a kormány melletti szimpátiafelvonuláson és gyűlésen szombaton. – A nemzeti, keresztény elkötelezettségű civilszervezeteknek erkölcsi kötelessége kiállni a kormány mellett – mondta Kovács László hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő, a MIÉP városi elnökhelyettese, aki a Magyar Megmaradás Közössége tagjaként és a többi szervező nevében sajtótájékoztatón beszélt a rendezvény indokairól csütörtökön Szegeden.

Szerinte az ország második Trianon előtt áll, a forintot szándékos spekulációk gyengítik, a hazai „szocialista, liberális, politikai csoportok, kulturális és médiakörök pedig államcsőd eszkalálódását vetítik a nép elé". Budapesten a Magyar Állami Operaház előtt január 2-án az utcán összegyűlt tömeg szerinte „ordenáré és szalonképtelen formában juttatta kifejezésre a kisebbség demokráciaigényét a többség fölött", és ez nem maradhat válaszlépés nélkül.

Csurka Istvánnal kapcsolatban egy szegedi fideszes politikus lapunknak úgy fogalmazott: nem biztos, hogy jó választás, mert szalonképtelennek számít az Európai Unióban. Ezt a véleményt tolmácsoltuk Kovács Lászlónak is, aki közölte, Csurka csak „a szocialista, liberális beállítottságú és anarchista média- és filozófiai körök számára" lehet szalonképtelen, pedig az „egyik legnagyobb magyar és európai gondolkodó, filozófus, elemző és drámaíró".

– Bár úgy látná mindenki az országban kialakult helyzetet, és ami a demokratikusan megválasztott kormány ellehetetlenítése és puccsal való eltávolítása körül zajlik hazai és nemzetközi viszonylatban, mint ő – fogalmazott.

Közölte, Csurka nem mint a MIÉP, hanem mint a Magyar Megmaradás Közösségének elnökeként, illetve „civil magyar keresztény gondolkodóként" mond majd beszédet.

Szombaton délután a Dugonics téren gyülekeznek és a Klauzál térre vonulnak a kormány intézkedési mellett kiálló résztvevők. Kovács szerint a térnek tele kell lennie.

A rendezvényt a Magyar Megmaradás Közössége, a Polgári Körök és a Szegedi Gondolkodó Magyarok Közössége szervezi.

Olvasóink írták

90 hozzászólás
 • 90. Zsenike 2012. január 15. 12:45
  „Ott voltunk, hihetetlen élmény volt! Kár hogy a Délmagyar 5-600 főre becsülte az ezres tömeget!
  Le a 42 évesen 200 000 Ft-os szolgálati nyugdíjas rendőrökkel, a kamu rokkantak országával és a kenőpénzen vett rokkant parkolóigazolványokkal parkoló kopasz mercis vállalkozókkal, az offshore lovagokkal és a Zuschlagokkal, Hagyókkal, nagy Alexandrosz szegedi mutyikirályokkal!”
 • 89. szöszmő 2012. január 14. 19:58
  „Valami jó hírt ami melengeti az átlagember szívét. Mondjuk visszafizettük az utolsó fityinget is. Annyi fizetése lesz jövőhónaptól a középosztálybelinek, hogy nyáron családostól tud nyaralni a Balatonon hetekig. Ilyen és ehhez hasonlókat. Hiszen, már megérdemelnénk és idő is volt rá bőven a politikusoknak, hogy ezt megcsinálják, de nem.”
 • 88. Smerdis 2012. január 14. 11:17
  „gyertek csak ki mindannyian, akik nem vagytok megelégedve orbán bandájával. fordítsuk a visszájára! mi ott leszünk!”
 • 87. gondolom 2012. január 14. 10:34
  „Na beindulnak a nemzeti szocialisták,itt a jó idő ,leves kész ,agy mosás megvolt,gyerűnk kukákat,kocsikat gyújtani Szegedre.Megsegitik Orbánt a szokásos módon,csuklyával ,randalirozással.Ez Szeged itt békét akarunk,csendet ,nyugalmat. <moderálva>”
 • 86. deszkás 2012. január 14. 07:47
  „BÁNKI! (76 hsz ) Már a TV maci is komcsi? A volt MSz MP-s Fideszesek azok meg "eltévedt" báránykák?”
 • 85. Bosada 2012. január 13. 22:16
  „Akinek Csurka a barátja, annak nincs szüksége ellenségre. Köszönjük Kovács László”
 • 84. Smerdis 2012. január 13. 20:35
  „http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/13/leminositettek_europat/

  na most akkor hogy is van ez? támadják saját magukat? vagy őket is mások? húúúúhha”
 • 83. Smerdis 2012. január 13. 20:19
  „67. menyhártzsuzsanna 2012.01.13. 10:08

  azt hiszem neked kellene kicsit átnyálazni a nemzetközi jogot, közgazdaságtant, stb. az európai unió tagállama vagyunk. ennek ugye csak az előnyeit szeretnéd élvezni? szerinted mi épült volna itt az elmúlt évtizedben uniós támogatások nélkül? elintézed ennyivel, hogy nem tetszik nekik, na bumm? naiv, dilettáns komment, már ne is haragudj. tagjai vagyunk egy közösségnek, rengeteg támogatást kaptunk tőlük, az a minimum, hogy betartjuk (az egyébként általunk is elfogadott) játékszabályokat.
  a legegyzserűbb dolog külföldi spekulánsokra fogni az euró árfolyamot is. és ha spekulálnak, akkor mi van? nem tilos! a kormánynak kellene átgondold gazdaságpolitikával, normális költségvetéssel kivédeni ezeket a spekulációkat. a román lejt méirt nem támajdák? csak pont szegény magyarokat, igaz? ugyanmár, nevetséges hozzáállás.
  tudod ki élt legutóbb sikerrel ezzel a mindent a külföldiekre fogunk, mindenért más a hibás, a szegény népet meg támadják, élősködnek rajta szöveggel? Adolf volt a keresztneve, ennyit segítek.”
 • 82. Arnika 2012. január 13. 19:55
  „65. magyarock1 " az új Alkotmánnyal a történelmi jogfolytonoságot" Alaptörvényt csináltak, az a neve.”
 • 81. Arnika 2012. január 13. 19:52
  „67. menyhártzsuzsanna Nem az Unió vette el a törvényesen kapott nyugdíjam. Ha nem vette volna észre, az Európai Unió állampolgárai vagyunk és az Uniós Alkotmányt sérti néhány Fidesz törvény, így joguk és kötelességük figyelmeztetni politikusainkat a játékszabályokra.
  Egyébként az IMF nem pénzügyi megszorításokat kér.”
 • 80. Smerdis 2012. január 13. 19:49
  „láttam ma a szórólapot. "minden jóérzésű magyar ember velünk tart" vagy valami hasonló, nem szedem most elő a kukából. szóval aki nem támogatja ezt a kormányt, akkor az nem jóérzésű magyar? köszönjük szépen, vagyunk páran ebben az országban. az ipsos felmérése szerint 84% elégedetlen a kormány intézkedéseivel. akkor ez 84% mind c. vagy zs. vagy csak simán hazaáruló? kössük fel magunkat Kövér úr?”
 • 79. csuszpicsuka 2012. január 13. 18:40
  „Szerintem számoljuk össze, hogy hányan lesznek ott és hányan NEM LESZNEK HAJLANDÓAK RÉSZT VENNI ezen a "szeánszon" !”
 • 78. IVY 2012. január 13. 16:30
  „A hozzászólások szinte egésze egy oldalú.
  (A másik oldalt moderálják, de rendesen. Több napja észrevehetően!)”
 • 77. Hammada_Fleet 2012. január 13. 16:15
  „"Kovács szerint a térnek tele kell lennie."

  Mivel?”
 • 76. X_Y 2012. január 13. 15:55
  „76. bánki

  Megmondta a Csurkapista
  TV Maci bolsevista

  :)”
 • 75. bánki 2012. január 13. 15:44
  „Lehet hisztizni, de a tények az öreget igazolták !

  Soha nem volt annyira igaza Csurkának mint napjainkban.”
 • 74. tatár 2012. január 13. 15:03
  „Égünk, mint a rejsztág annó. Már az országos sajtó is felkapta a dolgot. Pont Csurka hiányzik ide - Kossuth szobra elé.
  Miért pont a városunkat nézte ki a szélsőjobb? Nem tudnának máshol okádni? A helyi fidesznek van véleménye a dologról?”
 • 73. joy 2012. január 13. 14:51
  „Csak halkan jegyzem meg:
  Az EU nem M.agyarország ellen támad, hanem egy nagyon erőszakos, prolitikát utasít el.”
 • 72. zoolii 2012. január 13. 13:58
  „Az a baj, hogy a 2/3-ad miatt nincs, aki ettől a bandától meg tudta volna védeni az országot, és a zembereket! És nem ezt az "alkotmányt", hanem ettől a tákolmánytól kellene mindenkit megvédeni!”
 • 71. macs 2012. január 13. 13:39
  „67. menyhártzsuzsanna,
  "Egyébként nem ez a kormány ösztönözte, hogy ti, önök ,én vegyek fel hitelt, hanem az előző." Már elnézést, de kinek nyomtak fegyvert a fejéhez, hogy vegyen fel hitelt? Hány kormánypárti képviselőnek van/volt hitele? Hány önkormányzat adósodott el frankban? Őket is kényszerítették erre? Abba kéne már hagyni a másra mutogatást!
  Erről mi a véleménye? Emlékszik talán, arra amikor azt mondták a MNyP-k eltőzsdék az emberek pénzét? Nos jelenleg 654 milliárd forint piaci értékben birtokol hét tőzsdei társaságban nagytulajdonosi részesedést a magyar állam. (http://www.tozsdeforum.hu/gazdasag/jelentos_mennyisegu_nyugdijvagyon_a_reszvenyekben) És, ha emlékeim nem csalnak kb. 1300 mrd forint értékben csökkentették az államadósságot a pénztáraknál lévő papirok visszavételével. Nos?”
90 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt betörőbandát is fogtak a szegedi rendőrök

Az elmúlt három hétben összesen öt lakás-, illetve kocsma- és boltbetörésekkel foglalkozó bandára csaptak le a szegedi rendőrök.
Tovább olvasom