Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Csütörtökig biztosan zárva marad a rakpart

Szeged - A reggeli és a délutáni csúcsforgalomban továbbra is dugókra kell számítani Szegeden. Csütörtökig biztosan zárva lesz a rakpart, az útépítők miatt egy sávra szűkült a Római és a Brüsszeli körút. Holnaptól a Berlini körutat is marják.

Késnek a szegedi buszok és trolik a reggeli csúcsban. Az 5-ös és a 7-es troli, valamint a 2-es és a 60-as busz átlagosan 10 percet késett. A Bertalan hídon átmenő 84-es többet, előfordult, hogy fél órát vesztegelt a dugóban. Csányi Jenő, a Tisza Volán divízióvezető-helyettese elmondta, négy tartalékkal segítenek, ha „csúszna" valamelyik járat. A helyközi és távolsági járatok 10 percet késnek.

Nagy dugókra ma és holnap is számítani kell a belvárosban, mert a Huszár Mátyás rakpart csütörtökig zárva marad. A Körösökön kisebb mértékű az áradás, a Maroson a hét második felében újabb árhullám jön. Ezért és a várható újabb esőzések miatt a Tisza nagyon lassan apad. A rakpart útalapja átázott, nem bírná el a ráengedett nagy terhelést, ezért a vízügyi illetékesek csak a hét végén döntenek a rakpartzár esetleges feloldásáról.

Deszki nyugalom

Zavartalanul lehet közlekedni Deszk és Klárafalva között a 43-ason, az útépítőket a járművek váltakozva kerülgetik a lámpás irányítás mellett.

Az útjavítók ma reggeltől megint a nagykörút két szakaszán javítják a külső sávot. Ezért a Bertalan hídról érkező kamionsor feltehetőleg megint bedugul, mert dolgoznak a Szilléri és a József Attila sugárút között a Római körúton, valamint javítják a József Attila sugárúttól a Csongrádi sugárútig a Brüsszeli körutat. Beállítják és rögzítik a vízmű közreműködésével az aknafedlapokat, hogy a napokban aszfaltozhassanak.

A kivitelező Swietelsky Építő Kft. építésvezetője, Vass Árpád elmondta, várhatóan jövő szerdán lesz újra járható a Római körút. Holnap reggel a marás is továbbhalad: egy sávra szűkül az út a Berlini körúton, pénteken pedig a Párizsi körúton is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi hallgató nyerte az országos versmondó versenyt

Szeged - A Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) Apáczai Csere János Kara és a Magyar Versmondók… Tovább olvasom