Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Csütörtöktől szabi: felkerekedik az ország népe

Csütörtöktől kirajzik az ország. Sokan utaznak városlátogatásra külföldre. A hazai szállodákban már alig van hely, aki az utolsó pillanatban próbál helyet foglalni pórul járhat.
Négynapos hétvége kezdődik a nemzeti ünneppel csütörtökön. Mivel az elmúlt szombaton a rendelet szerint dolgozni kellett, ezért péntek is szabadnap lesz. Nagyon sokan, pénztárcájukhoz mérten kihasználják az alkalmat, és külföldre vagy itthon más városba utaznak kikapcsolódni. Az utazási irodák számítottak arra, hogy a négynapos munkaszünet idején felkerekednének az emberek. Kínálatukat már tavaly decemberben nyilvánosságra hozták. Mint hallottuk, ekkor még nem igazán indult be a márciusi kirándulási üzlet, hiszen sokan arra vártak, hogy síelhessenek. Ez, lévén, hogy alig volt hó a télen, nem jött össze. Február végén már egyre többen keresték fel az irodákat azzal a szándékkal, hogy március közepén utaznának. Az irodák általában külföldre szerveztek városlátogatást. A legkapósabb Prága, London, Párizs és Róma.

Megtelnek a szegedi szállodák

A belföldi turizmus hete is az előttünk álló, erről tanúskodnak a szegedi szállodák foglalásai is. A négynapos ünnepre jó előre lefoglalták a vendégek azokat a szobákat, amelyeket különböző csomagokban hirdettek meg a hotelek. A Forrás már most megtelt – mondta el Maklári Lászlóné igazgató, és hasonlóképpen telt házzal vág neki – Lázárné Puskás Katalin tulajdonos tájékoztatása szerint – az elkövetkező hétnek a Dóm Hotel is. A Novotelben napról napra több a foglalások száma, és még a hét első felében is lehet újabb vendégek jelentkezésére számítani – mondta Szabó Mihály igazgató. Amihez magyarázatképpen annyit fűzött hozzá, hogy az emberek egyre gyakrabban az utolsó pillanatokra halasztják a döntést azzal kapcsolatban, hová utazzanak. A Novotelben hasonlóképpen a hazai vendégeké a főszerep a négynapos ünnepen.

Repülővel, szállodai szállással és reggelivel 80-110 ezer forintba kerül egy négynapos, hároméjszakás út. Ez alatt minden fontos nevezetességet megnézhetnek a kultúrára vágyók. A csoportok igen vegyesen állnak össze, nem lehet azt mondani, hogy csak a fiatalok, vagy csak a tehetősebb nyugdíjasok ülnek fel a repülőre és utaznak külföldre.

Az egyik szegedi belvárosi utazási iroda kétszáz szállodával áll kapcsolatban. Az igényre jellemző, hogy már csak ötvenben van hely – tudtuk meg Molnár Sándor irodavezetőtől.
– Last minute-os kedvezményes utazásra nem érdemes várni, mert a belföldi szállodák a hatalmas igény miatt nem engednek az áraikból – mondta a szakember.

A félpanziós ellátású hároméjszakás hosszú hétvége, attól függően, hogy az ország mely részén található, 21-52 ezer forintba kerül. Keresett Gyopárosfürdő, Gyula, Hajdúszoboszló és Hévíz. Az utóbbi a drágább kategóriába tartozik.

A wellness-szolgáltatású szállodák még mindig közkedveltek. Sokan szeretnék aktívan eltölteni a négy napot. Ezeken a helyeken – Parádsasváron, Bükfürdőn, Ráckevén vagy Kehidakustányban – azonban többet kell fizetni, mint a normál szolgáltatású szállodákban. A szegediek nagyon szeretik a közeli Cserkeszőlőt is. Ezeken a helyeken hatvan-nyolcvan ezer forintért árulják a felhőtlen kikapcsolódás lehetőségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darvasi László: Szeged a tengerben

Darvasi László sorozatában a százhuszonhét esztendeje bekövetkezett, borzasztó árvíz hőseinek és… Tovább olvasom