Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Czene táncba vitte menyasszonyát

A Szegedről elszármazott olimpiai bajnok úszó, Czene Attila az egyik szereplője az RTL Klub új szuperprodukciójának, a Szombat esti láznak. Atlanta aranyérmes vegyesúszója profi táncos menyasszonyával készül megszerezni az év táncospárja címet, és azt az ismertséget, mely az elmúlt tíz évben – érzése szerint – meglehetősen megfakult.
Bánhidi Petra és Czene Attila. Fotó: RTL Klub
Az RTL Klub új műsorának, a Szombat esti láznak van egy szegedi szereplője is: Czene Attila olimpiai bajnok úszó a menyasszonyával, Bánhidi Petrával versenyez az év táncospárja címért. Atlanta vegyesúszó aranyérmese már az első adásban bebizonyította: nem csak a vízben, a szárazföldön is profi.

A kétperces, könnyednek tűnő tánc mögött persze hetek óta tartó, kemény munka áll. – Nem gondoltam, hogy ilyen fárasztó lesz ez az egész – mondta. – Nem is a fizikai része kimerítő. Az, hogy az alaplépéseket százszor is elismételjük, nem zavar, hiszen ezt a fajta gyakorlást megszoktam az úszásban. Inkább az idegi megterhelés a nagy. És amire egyáltalán nem számítottam: a szombat is hihetetlen fárasztó, hiszen szinte reggeltől estig a stúdióban vagyunk, próbálunk, hogy az élő műsorban minden tökéletesen menjen.

Attila elégedett az első részben nyújtott teljesítményével, bár hozzátette, a megelőző napi készülődés miatt nem tudott tökéletesen táncolni.
A szegedi olimpiai bajnokot kedvese révén találták meg a műsorkészítők. Petra többszörös Európa- és világbajnok argentin tangós, profi táncos. Mivel pedig kellett mellé egy ismert, amatőr ember, egyértelmű volt, hogy vőlegényével szerepel majd a Szombat esti lázban. Attila korábban soha nem táncolt, csupán néhány alaplépést ismert, ami arra volt elég, hogy párjával fel merjen merészkedni egy bálon a parkettre. Most viszont egy ország előtt kell bizonyítania.

– Abszolút nem zavar, hogy a párom sokkal jobb nálam – mondta. – Petra nem a saját tudását mutatja, hiszen ha elkezdene figurázni, követni sem tudnám, és ki is esnék a ritmusból. Meg persze hülyén is nézne ki, hogy én csupán alaplépéseket teszek, azokat is csak úgy-ahogy, ő pedig világszínvonalon táncol mellettem.

Attila azt mondja, semmi előnye nem származik a többiekhez képest abból, hogy párja egyben a szerelme is. Nem próbálnak például többet. – Maximum azt kérem otthon, hogy egy-egy lépést gyorsan mutasson meg, ha hirtelen nem jut eszembe – mondta. Viták ezzel szemben óhatatlanul vannak köztük a műsor miatt. – Mindketten maximalisták vagyunk, de el kell fogadnunk, hogy nincs időnk a tökéletességre. Ez viszont néha feszültségeket szül.

Czene Attila a műsornak köszönhetően ismét reflektorfénybe került, ezt azonban egyáltalán nem bánja. – Többek között ezért is vállaltuk mindketten a szereplést, hiszen ez nagy lehetőség arra, hogy megismerjenek bennünket. Az olimpián két percig voltam képernyőn. Aki látta, látta, aki emlékszik rá, emlékszik. Bár tíz évvel ezelőtt letettem valamit az asztalra, ma már a legtöbben azt sem tudják, milyen sportot űztem. Szeretném, ha megint ismernének, hiszen a népszerűséget nagyon jól lehet hasznosítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű az új ügyfélhívó

Kulturáltabb és biztonságosabb az ügyintézés a szegedi önkormányzat szociális irodáján, népszerű az… Tovább olvasom