Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

D2: a csendes generáció klubja

Szeged - A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. (IH) ifjúsági irodát hozott létre IH – D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpont néven.
– Az iroda egyszerre hozza vissza a klubok, klubtevékenységek értékeit, és információkkal, tanácsokkal szolgál a betérő fiataloknak. Célunk, hogy a 13–29 éves fiatalok számára lehetőséget biztosítsunk ötleteik megvalósítására, akár nemzetközi projektek megszervezésére is – mondta a D2 szerdai megnyitóján Vajda Árpád, az IH ügyvezető igazgatója. Hozzátette, elképzeléseik szerint ide főleg a középiskolások járnak majd, akiket ma csendes generációnak szokás nevezni.

D2 Megnyitó - Bemutatkozott az IH új Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontja. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

– A D2-ben működő ifjúsági iroda, közösségi tér és rádióstúdió minden hétköznap délután 2 órától este 6-ig várja az érdeklődő fiatalokat, de előzetes egyeztetés esetén más időpontokban is lehetőség van a helyiségek használatára. Munkatársaink a jövőben nemcsak itt, hanem külső helyszíneken is keresik a lehetőségeket a fiatalok bevonására. Iskolai felkereső alkalmakat szerveznek, a megye egész területén Médiakommandó néven szolgáltatást nyújtanak, a helyi programokon részt vevő fiatalok bevonásával videofelvételeket, újságokat készítenek. Sok adományt kaptunk, például csocsóasztalt, monitort, számítógépet, még a Máltai Szeretetszolgálat is segített – mondta Magyar Szabolcs szakmai vezető. Elárulta, a D2 név onnan ered, hogy a Dózsa György utca 2. szám alatt nyitott ki a klub. A következő nagyobb program a február 22-i farsangi bál.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset volt az M5-ösön Szatymaznál

Két autó ütközött az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a 153-as kilométer közelében,… Tovább olvasom