Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Dallamos Fade Out rock Szegedről

Zenésznek profik, Fade Outnak kezdők a Szegedi Ifjúsági Napok tehetségkutatóján harmadik helyezést elért együttes tagjai. A SZIN-en száz, augusztus 20-án több ezer ember előtt zenéltek.
Az együttes tehetségkutató versenyen az ifjúsági házban. Fotó: Schmidt Andrea
A Szegedi Ifjúsági Napok tehetségkutatóján harmadik, a szegedi zenekarok közül első lett a Fade Out együttes. A zenészek – bár a jövő reménységeinek felállított színpadon játszottak – nem ma kezdték a pályát. Más együttesben sok színpadon kipróbálták már magukat, de Fade Outként ebben a felállásban tavaly nyár óta léteznek.

Saját jellemzésük szerint „Fade Out rockot" játszanak, ami értelmezésükben a '80-as évek dallamos rockját jelenti, az akkorinál modernebb hangzással.

– Márciusban adtunk ki egy demót, amiről a rockújságok pozitívan nyilatkoztak. Azt kérdezgették, hol voltunk eddig. Idáig külön-külön zenéltünk, de ebben a felállásban mindenki megtalálta a helyét – magyarázta Pedró, azaz Gráma István, basszusgitáros.

A szakmai múlt előnye a tapasztalat, a színpadi rutin, hátránya viszont, hogy minden tagnak megvan a saját elképzelése az együttesről, a zenéről és ehhez ragaszkodik.

– Azt szoktuk mondani, hogy kemény a gyémánt is, de azért folyamatosan csiszolódunk egymáshoz – folytatta Gráma István.
Az együttes nevéről a zenész elmondta, a fade out egy szakkifejezés, melyet a stúdiókban használnak, ha lehalkul, elcsendesedik egy szám. A nyugodt, halk zene ugyan kevéssé jellemző a zenekarra, de a bandát 2003 óta hívják így –, előtte részben más tagokkal más néven léteztek – bejáratott, ismert a neve, ezért már nem változtatnak.

Az ifjúsági napokon a zenekar délutáni koncertjét körülbelül százan hallgatták, de augusztus 20-án, a tűzijáték előtt több ezer ember előtt léptek fel. Pedró elmondása szerint bár a magasabb nézőszám egy kicsivel több adrenalint eredményez, a színvonalat kevés néző esetén sem adják alább.

A koncerteken legnépszerűbbek a saját dalaik – a szegedi rádiókban már hallhatók – de nagy sikere van például az ABBA Gimmie Gimmie Gimmie című számának – fade outos feldolgozban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetőzik a héten a parlagfű pollenje

A növényvédelmi szolgálat helyrajzi szám szerint bünteti az elhanyagolt földterületek használóit.… Tovább olvasom