Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Dante – Szeged után Rómában

A Római Magyar Akadémiai termeiben ma este nyílik a Dante Alighieri a kortárs magyar művészetben című kiállítás, amelyen negyvenhárom magyar művész, több mint száz alkotása, festmények, grafikák, szobrok és érmek láthatók.
A Római Magyar Akadémiai termeiben ma este nyílik a Dante Alighieri a kortárs magyar művészetben című kiállítás, amelyen negyvenhárom magyar művész, több mint száz alkotása, festmények, grafikák, szobrok és érmek láthatók. A szegedi Olasz Kulturális Központ által is szervezett kiállítást Girolamo Arnaldi, a római, és Pál József, a szegedi egyetem professzora nyitja meg. A Tóth Attila művészettörténész által rendezett tárlat iránt Itáliában nagy az érdeklődés: Róma után további helyszíneken, Arpinóban és Pescarában mutatják be a korábban Szegeden is kiállított alkotásokat. A megnyitó után a nemzeti kutatásfejlesztési program keretében támogatott munkálatok eredményeit ismertetik magyar és olasz szakemberek.

A magyar emlékek Olaszországban, Jelenkori értékeink megőrzése című projekt keretében a szegedi egyetem és a Római Magyar Akadémia által közösen olasz nyelven kiadott magyar–olasz tanulmányok és dokumentumok három kötetét mutatják be. A sorozat főszerkesztője a kutatásokat is koordináló Pál József. A köteteket magyar részről Glatz Ferenc, Prokopp Mária, Sárközy Péter, olasz részről Girolamo Arnaldi, Giovanna Motta és Antonello Biagini professzorok ismertetik. A hatvannégy tanulmány és eredeti dokumentum a történelmi, művelődéstörténeti kapcsolatok korábban nem ismert tényeit tárja az olvasók elé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alapkőletétel és avatási dömping a kampányban

Jelenleg több olyan beruházás tart a finisnél Szegeden, amelyet a választási kampányban adnak át.… Tovább olvasom