Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Darvasi László díja

Ma 18 órakor Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban adják át az idei Füst Milán-díjakat két prózaírónak: Darvasi Lászlónak (képünkön), lapunk állandó szerzőjének és Spiró Györgynek.
A Füst Milán Jutalom prózai kuratóriuma ebben az évben Darvasi Lászlónak kiemelkedő prózaírói munkásságáért – minden évben megjelenik egy könyve –, nemzetközi sikereiért ítélte oda az 1975-ben alapított díjat. A másik Füst Milán-díjas Spiró György, aki Fogság című művéért kapta meg az elismerést. Az elismeréssel minden évben felváltva két költőt, illetve két prózaírót jutalmaznak.

Darvasi László lapunknak tegnap este elmondta: ez az a díj, amire nem számított, de nagyon örül neki. A Radnóti Miklós Színházban ugyanis éppen játszanak egy olyan Füst Milán-darabot, a Störr kapitányt, amelyet ő írt színpadra a Feleségem történetéből – és a változatnak az örökösök nem örültek. Szerinte Füst Milán szellemiségéhez Szív Ernő Összegyűjtött szerelmeim című műve áll a legközelebb, amelyből Gárdos Péter szeretne filmet készíteni. Kollégánk, a Délmagyarország állandó szerzője jelenleg éppen nagyregényén dolgozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gaált fegyelmivel bocsátották el

Fegyelmi terhe mellett elbocsátották tegnap a szegedi rendelőintézetből Gaál Istvánt, az intézmény… Tovább olvasom