Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Darvasi László író kapta a Tiszatáj-díjat

Szeged - Munkatársunk, Darvasi László író kapta a szegedi irodalmi folyóirat, a Tiszatáj 2007. évi díját, amelyet szombaton adtak át a Bartók Béla Művelődési Központban.
A szegedi irodalmi folyóirat immár tizenöt éve jutalmazza Tiszatáj-díjjal legjobb szerzőit – írókat, költőket, irodalomkritikusokat –, akik huzamosabb ideje magas színvonalú szövegeket publikálnak a lapban. Eleinte minden évben két kitüntetett volt, néhány év óta azonban egy díjat és egy fiatal szerzőnek járó jutalmat ítél oda a folyóiratot kiadó alapítvány kuratóriuma.

A 2007. évi Tiszatáj-díjat lapunk munkatársa, Darvasi László író kapta, aki tíz éve rendszeresen jelen van írásaival a lapban, amely a Könnymutatványosok legendája című előző regényének több fejezetét is először jelentette meg, most pedig készülő új műve, a Virágzabálók részleteit is közli. A családias hangulatú szombati ünnepségen – amelyre barátja, a Kossuth-díjas Závada Pál író fuvarozta haza kollégáját – a Tiszatájban megjelent egyik első Darvasi-írást Turi Tímea olvasta fel, majd Bombitz Attila irodalomtörténész mondott laudációt. A Tiszatáj-díjat Gyuris György, az alapítvány kuratóriumának elnöke adta át. Az idei jutalmat a fiatal irodalomtörténész, Tóth Ákos kapta, akit tanára, Olasz Sándor tanszékvezető egyetemi tanár, a Tiszatáj főszerkesztője generációja egyik legtehetségesebb kritikusának nevezett.

Darvasi László friss novelláját, Tóth Ákos pedig az általa szerkesztett Tandori-kötethez írt előszót olvasta fel köszönetképpen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb súlyos baleset a 43-as főúton

Fának ütközött egy BMW szombaton reggel a 43-as főúton, a sofőr a roncsba szorult Tovább olvasom