Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

De hova tűnt Palik László?

Szeged - Palik Lászlót hiába vártuk, Kis Sándor azonban megjelent a Közép-Európa-rali szegedi rendezvényén. Ujhelyi István ugyan azt mondta, hogy az összes magyar versenyző jön, de kiderült: ez Palikra nem vonatkozik. Az államtitkár sajnálja, ha félreérhető volt.
A Dakart megjárt pilótákat vártuk legjobban tegnap délután a Közép-Európa-rali szegedi rendezvényén. Ujhelyi István államtitkár szerdán, az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott: az összes magyar versenyző itt lesz. Mindenki mégsem volt: Szalay Balázst, Palik Lászlót például hiába kerestük. Az ígért komplett magyar élmezőnyt akkor még többek között Czeglédi Péter navigátor és Sipos Tamás, az Irigy Hónaljmirigy egyik tagja képviselte. Utóbbi egy Scania kamion navigátoraként vesz részt a Közép-Európa-ralin.

A Széchenyi téri rendezvényen Pataki Zita műsorvezető, az RTL Klub időjósa mutatta be a ralisokat. Sipos azt mondta: addig, amíg nem rajtolt a verseny, számára is van esély a győzelemre. Hozzátette: komoly megmérettetésre indul, ahol nem lesz helye poénkodásnak.

A hétvégén ezzel a raliautóval porzik a katonai lőtereken a Szegeden hiába várt Palik. Fotó: Miskolczi Róbert
A hétvégén ezzel a raliautóval porzik a katonai lőtereken a Szegeden hiába várt Palik.
Fotó: Miskolczi Róbert

Ha Palik nem is, az autója látható volt a Széchenyi téren, ahogy – többek között – Robbie Gordon híres fekete Hummerje, a Sipos navigálta Scania és a Kis Sándor–Czeglédi Péter páros gépe is. Utóbbi mellett egy táblán néhány érdekesség a duóról: „Kis hisz a számmisztikában, a versenyeken az önmegvalósítás a célja. Czeglédié az életben maradás".

Talán legközelebb

Palik László lapunk kérdésére közölte: a csapat készül, minden percüket betáblázták, nem ért rá Szegedre utazni. Ha viszont jól szerepelnek a ralin, lehet, hogy a csapat – ő is – eljön a Tisza-parti városba.

A nézelődők egyébként az autók, motorok, kamionok jelenlététől is boldogok voltak, lelkesen fényképezték, kamerázták a gépeket.
Mi azonban változatlanul éreztük Palik László hiányát, ezért megkérdeztük Ujhelyi Istvánt: hova tűnt a versenyző? Az államtitkár azt állította: fel sem vetődött, hogy jön, ha a sajtótájékoztatón félreérthetően fogalmazott, akkor sajnálja.

Később felbukkant viszont a Széchenyi téren Kis Sándor.

– A szervezők és az államtitkár úr kért fel, én pedig minden további nélkül jöttem, hiszen Ujhelyi István nagyon támogatja a mi sportunkat. Szívesen jövök egyébként is Szegedre, mert nagyon szép város – fogalmazott. A Dakar-pótló versenyről elmondta: Magyarországról indul, és ide érkezik, így azokon a pályákon küzdhet, amelyeken évek óta versenyez, és már nyert is. Így nagyobb önbizalommal indul a gyári csapatok ellen.

A versenyzőket Kis Sándorék (középen) képviselték Fotó: Frank Yvette
A versenyzőket Kis Sándorék (középen) képviselték.
Fotó: Frank Yvette

Később a színpadon Pataki Zita kérdésére – mit érzett, amikor kiderült, hogy elmarad a Dakar – így válaszolt: „mint akit felizgatnak, és úgy marad".

Kis aztán hozzátette: Magyarország a Közép-Európa-versennyel bebizonyíthatja, hogy tud Dakar-széria ralit rendezni.

Olvasóink írták

 • 7. Moon 2008. április 18. 16:20
  „Ki az a Palik László?
  Ja tutom mááá! Ő az a csávó aki jelenleg a legidétlenebbül közvetít F1 futamokat. Aki a saját ötödd osztáyú poénjain percekig képes röhögni.”
 • 6. gézi 2008. április 18. 12:58
  „Kinek hiányzott palikmenődefelborultammintállat . Ezt szevezte ujhelyiképviselőmiszternulla!”
 • 5. hahaha 2008. április 18. 12:13
  „De hova tüt Demon Hill ezt sosem felejtem el. A buta közvetitéseit!”
 • 4. pityesz 2008. április 18. 11:57
  „ramsar
  kissé negativ vagy nem?

  én se rajongok érte,mivel szerintem nem sport(olyan értelemben mint pl a futás vagy a labdajátékok)de azt el kell ismernünk,nagyon jo országimázs épitő és turisztikailag sem utolso egy ilyen rendezvény ,ha megfelelően áll hozzá mindenki(bár nekem már az első dakarnál az volt a gyanum hogy csempésznek:)))

  és minden résztvevőnek felelősséggel kell lennie maga és más iránt...”
 • 3. ramsar 2008. április 18. 11:10
  „Nemhogy Palik, de egyáltalán a rally kinek hiányzik? Feltúrnak 1 rakás gyepet, szállni fog a por és kipufogógáz ezerrel, esetleg 1-2 nézőt elütnek, csudajó lesz! Persze még mindig jobb, ha önszántából jelen lévő nézőt ütnek el, mintha a Dakaron az ott élő, véletlenségből a kocsik elé kerülő gyerekeket...”
 • 2. Lamond 2008. április 18. 09:43
  „Kinek hiányzik Palik? Mehet a többi D-kategóriás sztárocskával a levesbe. Semmi bajom nem volt vele, míg megmaradt a Formulaegynél, de újabban az arogáns nyilatkozataival teljesen negatív nálam ez az ember.”
 • 1. LoLLeR 2008. április 18. 08:54
  „Inkább ilyen helyekre járna el és a továbbiakban nem kommentálná a forma 1-et! :) De jó is lenne...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Csillagban ül a romániai gyilkos

Szeged - Jogerőre emelkedett a Csongrád Megyei Bíróság idén januári ítélete: emberölés miatt 15 év… Tovább olvasom