Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Debrecen Júliája szereti Szegedet

Szeged - Debrecen kedvence volt Sallai Nóra, aki az ottani színigazgató-váltás után a múlt évadban szerződött a szegedi társulathoz. A Pillantás a hídról Catherine-jeként mutatkozott be; a sikerprodukciót október végén újra műsorra tűzik a kisszínházban, ahol most a Mandragórában láthatja a közönség.
– 2007 januárjában összeállítottam a szerepeimből egy DVD-t, amit elküldtem több olyan színházhoz, ahova szívesen bekerültem volna. Két pesti és két vidéki teátrum jelzett vissza, közülük a szegedit választottam. Debrecenből az igazgatóváltás után közös megegyezéssel jöttem el, úgy éreztem, épp ideje váltani, más társulatban is kipróbálni magam – meséli Szegedre szerződésének történetét Sallai Nóra, akit a Pillantás a hídról című Miller-drámában, Catherine szerepében láthatott először az itteni publikum.

– Sok segítséget kaptam, különösen a csodálatos Fekete Gizitől, akivel hamar jó barátságba kerültünk. Talán az előadásból is látszik: megszerettük egymást, olyan, mintha tényleg anya és lánya lennénk. Hargitai Ivánt zseniális rendezőnek tartom, olyan, mint egy jó pszichológus, rengeteget beszélgettünk, vitatkoztunk a próbaidőszakban. A történet szerint egy férfi beleszeret a nevelt lányába – ezt a szituációt, amihez hasonlóval az életben szerencsére sohasem találkoztam, nehéz volt átélnem. Az új évadot a Mandragórával kezdtük, Lukrécia is jó szerep, azt hiszem Háy János átiratában is ugyanúgy játszom, mintha az eredeti Machiavelli-darab lenne.

Sallai Nóra a kisszínházi öltözőben. Fotó: DM/DV
Sallai Nóra a kisszínházi öltözőben.
Fotó: DM/DV

A gyönyörű színésznő sokkal jobban érzi magát itt, mint korábban a cívis városban. – Szeged kellemesebb, hangulatosabb, a társulat is gyorsan befogadott. Igaz, Debrecenben sem skatulyáztak be, nemcsak naivákat, hanem dögösebb nőket, sőt fiúszerepeket is rám bíztak. A Shakespeare- tragédiában egy különleges rendezésben nemcsak Júliát, hanem Benvoliót, Capuletet és János barátot is eljátszhattam. Szegedtől kihívást jelentő lehetőségeket várok, jó és változatos szerepeket – mondja Sallai Nóra, aki azt is elárulja: nem szakmabeli párja Budapesten feladta a munkáját, hogy Szegeden együtt élhessenek. Kedvenc helyük a Tisza-part, ahol gyakran sétálnak.

Névjegy

A 28. születésnapját nemrégiben ünneplő Sallai Nóra Ráckevén nőtt fel, 1999-től 2002-ig a budapesti Nemzeti Színház Színiakadémiáján tanult, utána 2006-ig a debreceni Csokonai Színház társulatának tagja volt. Főbb szerepei: Júlia (Shakespeare: Rómeó és Júlia), Pünkösdy Kató (Szilágyi-Zerkovitz: Csókos asszony), Anna Damby (Dumas-Sartre: Kean, a színész), Ánya (Csehov: Cseresznyéskert), Magdó (Tamási Áron: Énekes madár), Adela (García Lorca: Bernarda Alba háza), Anna (Kosztolányi Dezső: Édes Anna). 2006-2008-ban a budapesti Karinthy Színházban Karinthy Ferenc A leánykereskedő című darabjában, a Millenáris Teátrumban a Börtönérettségiben játszott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UNESCO-mintaiskola lett a Hansági szakközép

Szeged - A szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakközépiskola újabb magas… Tovább olvasom