Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Debreczeni József szerint drámai módon érhet véget a Fidesz hatalma

Szeged - A Demokratikus Koalíció Platform helyi szervezetének meghívására Szegeden tartott előadást Debreczeni József közíró kedden délután.
Előtte sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a Fidesz egyeduralmat épített ki Magyarországon, minden intézménybe, ami a kormány kontrollját szolgálná, a saját embereit ültette, így a demokrácia alapfeltételei sem teljesülnek.

Hozzátette: a Fidesz a következő 10 év kormányainak kezét is meg szeretné kötni adó-, család-, és nyugdíjpolitikájával. Ez Debreczeni szerint súlyos csapdahelyzet, amelyben az eddigi parlamenti demokrácia keretei között nem lehet választási esélyekről gondolkodni. Közölte: a domináns politikai erő anyagi értelemben is előnyben van. Ha az ellenzéki erők összefognának és esélyesnek tűnnének a következő választás előtt, a kormány módosítaná a választójogi törvényt – véli Debreczeni József. Szerinte ez olyan, mintha a Fidesz nagyobb létszámban, kisebb méretű kapuval állna ki focimeccsre, és még a bírót is ők választanák.

- A mai tudásunk szerint nem nagyon képzelhető el, hogy le lehessen bontani ezt az önkényuralmat. De minden hatalom véget ér egyszer, és lehet, hogy drámai módon ér véget – fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc gyanúsítása kapcsán elmondta: Nagy Imre óta nem volt miniszterelnök, aki ellen vádat emeletek volna, és szerinte valószínű, hogy „elmarasztaló ítéletig el tudják vinni az ügyet".

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. info 2011. október 08. 22:36
  „"Mindent ő váltott valóra abból amit a másikra köpködött."”
 • 57. info 2011. október 08. 22:12
  „http://www.youtube.com/watch?v=CLCokYTDNnU&NR=1”
 • 56. eldorádó 2011. október 07. 08:34
  „Ki is Debreczeni József ?
  - 1987-től az MDF szervezője
  -1994 és 1996 között Orbán Viktor személyes tanácsadója
  - 1996-ban ORTT a Magyar Demokrata Néppárt (MDNP) delegáltja
  -2006-tól Gyurcsány Ferenc kormányzását kezdte el támogatni
  -2010-ben MDF színeiben képviselőjelölt: a párttal együtt elbukott.

  <moderálva>”
 • 55. döngicse2 2011. október 06. 14:27
  „Doból!
  Olvass többet.Ne csak a Magyar Nemzetet és nem csak a hír TV-t!Nem tudom mikor születtél,a rendszerváltás után?
  "maffia módszer,erőszak"Hmmm
  Most mi van fejtsd ki.”
 • 54. klj_54 2011. október 06. 11:17
  „Bazsarózsás László volt köz társasági elnökünk - aki nem mellesleg világszerte elismert jogász - is elismerte, hogy Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök Úr LEGITIM kormányfő!
  Hátha valaki utálta akkor ő (Bazsarózsás) rühellte Fletót, de szakmája szabályit is ismerte.
  Mivel a nép nem közvetlenül a kormányfőt választja ezáltal nem függ a legitimitás a népszavazástól, ha az a párt adja amelyik többséget szerzett!”
 • 53. ClarkGriswald 2011. október 06. 10:26
  „52: Miért is volt illegitim?”
 • 52. DobóI 2011. október 06. 05:29
  „<moderálva> Csak, hogy tisztázzuk GyF csak illegitim miniszterelnök vlt, aki maffia módszerekkel szerezte meg és erőszakkal tartotta fent hatalmát..”
 • 51. klj_54 2011. október 05. 20:19
  „50. makospite 2011.10.05. 18:49
  Hasonlóan vélekedek én is az erőszakról!
  Én például saját kormányomat vádolom emberiesség elleni bűncselekményben részvételre (Vétkesek közt cinkos aki néma!- alapon) a Líbia elleni háborúban való verbális részvétel miatt!
  Nem zavarja őket:(”
 • 50. makospite 2011. október 05. 18:49
  „41-nek. A nagykövetüket azért hazarendelték Budapestről emiatt a jópofa megjegyzés miatt a humort nem értő, savanyú szaúdiak.
  Gyurcsányt, illetve pontosabban az ő tapintatlan, antidiplomatikus megjegyzését pedig a magyar- szaúdi kapcsolatok említésekor nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ha ez nem történt volna, most nem lenne mit jóvátennünk velük szemben.
  45-nek. Ha szabad véleményt alkotni, én a magam részéről először továbbra is inkább ott aggódnék, ahol a hadsereg vadászbombázóit vetik be a más nemzetiségűek és más vallásúak ellen. Csak aztán jöhet az összes többi. Bár az valóban igaz, hogy a másutt elkövetett nagyobb gaztettek őket sem menthetik.
  Érdekes mérlegelni azt is, hogy pl. a Pekingi olimpiát a régi nagy demokratikus országok nem bojkottálták az emberi jogok ottani tiprása miatt. Ilyen nemzetközi elfogadottság mellett Magyarország sem lehet a Kínával szemben olyan nagyon finnyás.
  42-nek. Lehet, hogy így van. De ezt most csak feltételezés, amit nehéz lenne igazolni. Az EU elnökséggel összefüggésben az előző félévben nagyon sok meghatározó ország vezetője találkozott vele. Azt, hogy ezek közül ki tette ezt undorral, mi soha nem fogjuk autentikus forrásból megtudni.”
 • 49. zoolii 2011. október 05. 17:22
  „Sajnos valószínűleg igaza lesz a palinak...”
 • 48. zoltanszabo 2011. október 05. 17:08
  „" de minden hatalom végetér egyszer...."
  Minél hamarabb lesz vége --annál jobb. Remélem nem húzzák ki 2014 ig ! Itt is Líbia lesz!”
 • 47. Dema 2011. október 05. 16:03
  „46. gyukolac 2011.10.05. 15:27
  Hajrá Einstein!! Mindenki mondjon le! :D:D:D:D:D
  .
  Válasszunk Fejedelmet”
 • 46. gyukolac 2011. október 05. 15:27
  „A demokrácia is a diktatúra egy nagyon kifinomult formája, mégpedig egy terrorisztikus kisebbség által kreált rendszer. Ezek elhitetik velünk, hogy mi döntjük el a választásokat. Bruhahahahaha!!!!
  Hajrá Viktor!
  Gyurcsány "monnyon" le!!!”
 • 45. klj_54 2011. október 05. 15:18
  „39. makospite 2011.10.05. 13:26
  >>A hivatalosan elismert valláshoz képest más vallásúak ellen az állam pedig a legbrutálisabban jelenleg nem Szaúd - >>Arábiában vagy Kínában lép fel!
  Pontosítalak!
  A Sharia életben van Szaudi Arábiában, mely szerint:
  az aki elhagyja az iszlám hitet halálbüntetést érdemel!
  A többi érved is ilyen talajon áll.”
 • 44. Queenmargareth 2011. október 05. 15:10
  „vagy 39-nek?:)”
 • 43. Queenmargareth 2011. október 05. 15:10
  „köszi, de írtam én is valamit 33-nak.”
 • 42. studyfy 2011. október 05. 15:05
  „mákospite, Orbán azért jár Kínában, Szaud-Arábiában és várhatóan más arab országokban, mert pl. az USA-ban vagy más meghatározó európai országban nem fogadják, nem állnak szóba vele. Ilyen egyszerű.”
 • 41. Beroesz 2011. október 05. 14:46
  „"39"-nek
  "Fontos az lenne, hogy a más vallásúak üldözése ne emelkedhessen állami szintre." Hát pedig mind a két államban állami szintre emelték, ennek igen érdemes lenne utánaolvasnod. Persze a hitelezőnek nem illik a szennyest a hajára kenni.

  A focisták leterroristázásánál Gyurcsány ironizált, a humorizáló emberek állítva tagadását alkalmazta, amint ez a szövegből ki is derül:
  "És én azt gondolom, hogy a focisták között, a szaúdi focisták között nagyon-nagyon sok terrorista is volt, a mi fiaink pedig halált megvető bátorsággal küzdöttek ezen terroristák ellen, és ilyen esetben a döntetlen idegenben, ez egy fantasztikus eredmény."
  Magyarul a szaudi válogatott egy gyatra csapat, a magyarok pedig lelketlenül játszva értek el hideg vízre sem való eredményt.

  Gyurcsányt emlegetni szerintem lényegtelen dolog, ő ugyanis nem lehet mérce. Gyurcsányt akkor szereti a jobboldal előszedni, ha már nincs értelmes érve.”
 • 40. y-akta 2011. október 05. 14:29
  „Horizont! Pont erre alapoznak a politikusok! Erről szólt a választás! És tulajdonképpen mi választók teremtettük újra a sanyargatóinkat. Jó lenne olyan országban élni, ahol felelős választók és megfelelni kívánó politikusok élnek és dolgoznak. Bár én személy szerint a politikus foglalkozást nem tartom munkának, sőt! Amíg ennyi politikusa van egy ilyen kicsi országnak, addig előrelépsést ne is reméljünk.”
 • 39. makospite 2011. október 05. 13:26
  „33-nak. Mióta Gyurcsány kiváló államférfiakra jellemző megfontoltságával, a külügyek iránti páratlan érzékével és persze ellenállhatatlan humorával "learabterroristázta" az szaudi fociválogatottat, azóta a magyar-szaudi kapcsolatok minden tekintetben a mélyponton vannak. Magyarország egykori miniszterelnöke sértette meg őket, és így a magyar diplomáciának kell kaparnia, hogy az okozott sérelmet elfeledtessük. Ez akkor is így lenne normális, ha egy olyan országról lenne szó, amelytől semmi hasznot, előnyt nem várhatnánk. A Szaúd-Arábiával helyreálló együttműködés és kapcsolatok viszont még előnyösek is lehetnek. Igen a magyar adósság felvásárlásában is, de én inkább úgy fogalmaznék, hogy a finanszírozhatóság szempontjából a kritikus szintet a sikertelen neolíberális gazdasági kísérlet ideje alatt elérő magyar adósság felvásárlásában.
  A keresztényüldözés emlegetése egyszerű hatásvadászat. Az eltérő vallások hívei között a történelemben mindenütt voltak, és a mai napig is vannak feszültségek. Fontos az lenne, hogy a más vallásúak üldözése ne emelkedhessen állami szintre. A hivatalosan elismert valláshoz képest más vallásúak ellen az állam pedig a legbrutálisabban jelenleg nem Szaúd - Arábiában vagy Kínában lép fel!”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székhelyi József újra apa lesz

Székhelyi József novemberben tölti be 65. életévét. Három felnőtt gyermeke és nevelt fia mellé márciusban új testvér érkezik. Tovább olvasom