Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

December: az adományok hava

Az elmúlt egy évben Szegeden gyűjtöttek a cunami túlélőinek, a kutyamenhelynek, a Selye egyetemnek, a gyermekklinikának, óvodának, árvízkárosultaknak, állástalan nyomdásznak és még sok másnak. A legtöbb adomány mégis a szeretet ünnepe előtt, decemberben gyűlik össze.
Jó ügyek érdekében sokan megmozdulnak, és adnak pénzt, könyvet, játékot, ruhát, élelmiszert. Karácsony előtt mindenkiben buzog a segítő szándék. Mostanában úgy tűnik: a tehetősebbek is megszólítva érzik magukat, s nem ritkán bőkezűen segítenek. A Máltai Szeretetszolgálat ismét meghirdette Határtalan Szeretet-akcióját: egy cipődoboznyi ajándékot várnak a gyerekektől. A csomagokat Erdélybe, a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál nevelkedő árváknak valamint a csángó magyaroknak juttatják el. Böjte Csaba ferences testvér árváinak támogatására jótékonysági filmvetítést is rendeznek. A Fidelitas a Kárász utcán gyűjt pénzt a székelyföldi árvízkárosultaknak. A Vöröskeresztnél pénzt, élelmiszert várnak, a szervezet a hajléktalanokat meleg teával, gyümölccsel látja el karácsony előtt. Ugyancsak pénzzel támogathatják a segíteni akarók a máltaisok gyerekeknek szóló, Adni öröm akcióját.

A szegediek jótékonyak voltak az utóbbi hónapokban is. Májusban Petőfitelepen égett le egy ház, a háromgyermekes család megsegítésére valóságos mozgalom indult. Egy hónappal később a szegedi önkormányzat, magánszemélyek, a Szögedi Védegylet, pártok, a szegedi máltai és az adventista szeretetszolgálat több kamionnyi adományt küldött a Temes megyei árvízkárosult falvak lakóinak. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász és Szent Gellért Karitász Alapítvány 3 millió forint értékű élelmiszert, tisztálkodási és tisztítószert juttatott el nekik. Májustól a szegedi önkormányzat is feliratkozott a Tappancs Alapítvány támogatóinak sorába. Júliusban a Szegedi Nyomda egykori dolgozóját, Petrovics Józsefet és családját segítették sokan.

Augusztusban a szabadtéri Rómeó és Júlia jegyeire indult licit, a pénzt a „Szegedi gyermekszívek gyógyulásáért" Alapítvány kapta. A Rádió Plusz az első osztályos kisdiákokat támogatta, szeptemberben pedig a XI. Samsung olimpiai futófesztivált szervező cég 300 ezer forintot adott a gyermekklinikának. A napokban a Böjte Csaba vezette dévai árvaház javára rendezett jótékonysági összejövetelt a Rotaract Club. A szegedi Lions klub jótékonysági koncertjén Koncz Zsuzsa énekelt, a bevételből a helyi gyermekintézmények lakóit támogatják. Szintén most adott jótékonysági koncertet Gregor József és Vajda Júlia a Clarisseum református óvoda javára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beruházás csak sztráda mellé jön

Közel 200 szakember érkezett tegnap Szegedre az ország más térségeiből és Romániából, hogy részt… Tovább olvasom