Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 5°C Még több cikk.

Délmagyarországok is eláztak Pesten

Több ezer dokumentum, köztük a Délmagyarország régebbi évfolyamai is eláztak az Országos Széchényi Könyvtárban, mert egy vízvezeték megrepedt.
A csőtörés még múlt vasárnap, január 8-án történt, a dolgozók csak másnap vették észre és addigra már a második emeleti hírlap- és könyvraktárba is lefolyt a víz: 2500 könyv és 1200 kötetnyi hírlap sérült meg, többek között lapunk, a Délmagyarország régi példányai. A kár nyolcmillió forint körüli – jelentette be Monok István főigazgató, aki körözteti a sérült dokumentumok listáját a könyvtárakban, hátha van valahol másodpéldány. A szegedi Somogyi-könyvtár igazgatójától megtudtuk: már átnézték a raktáraikat, és elképzelhető, hogy a biztonsági tartalékból, a duplum példányokból enyhíthetnek az OSZK kárán.

A tönkrement Délmagyarország-példányok között muzeális darabok is vannak, mint az 1929-es második és harmadik, az 1930-as első és második negyedévi lapszámok. Elázott az 1934–35-ös példányok egy része, a 60-as évekből sok példány, júliustól az 1978-as évfolyam, az 1984-es és az 1990-es március–áprilisi számok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebontották a Bunkóczi-pavilont a Mars téren

Kényszerbontással tegnap megkezdődött a szegedi Mars téri bódéváros felszámolása. A többi, mintegy… Tovább olvasom